Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Požeško-slavonskoj županiji petica za transparentnost županijskog proračuna

Požeško-slavonskoj županiji petica za transparentnost županijskog proračuna

Župan Alojz Tomašević danas je medijima prezentirao priznanje za transparentnost županijskog proračuna te izjavio kako je ponosan što je Požeško-slavonska županija i ove godine dobila ocjenu odličan u ovoj kategoriji.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 186

Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 567 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj, a Požeško-slavonska županija dobila je ocjenu odličan za proračunsku transparentnost.

 

 

Župan Alojz Tomašević  danas je medijima prezentirao priznanje za transparentnost županijskog proračuna te izjavio kako je ponosan što je Požeško-slavonska županija i ove godine dobila ocjenu odličan u ovoj kategoriji.

00:44 Alojz Tomašević

Župan je dodao kako je ovo potvrda da se radi sukladno zakonu, smjernicama i obvezama. „Moram reći i da smo jedna od rijetkih županija koje su dobile to priznanje, ali i dodati činjenicu kako ćemo tako nastaviti i u budućnosti. Sva sredstva koja budu u proračunu i koja budu kroz projekte dolazila u našu županiju bit će prikazana javnosti.” - rekao je župan.

 

 

Istraživanjem se željela utvrditi količina pravovremenosti objavljenih dokumenata te kvaliteta službenih internetskih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2019. do travnja 2020 godine, a to su – godišnje izvršenje proračuna za 2018. godinu, polugodišnje izvršenje proračuna za 2019. godinu, prijedlog proračuna za 2020. godinu, izglasani proračun za 2020. godinu i proračun za građane za 2020. godinu.

Budući da se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata otvorenost se kretala od 0 do 5, Požeško-slavonska županija je osvojila maksimalan broj bodova.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?