Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U Gospiću koronavirus utvrđen kod Požežanina jer je slomio ruku

U Gospiću koronavirus utvrđen kod Požežanina jer je slomio ruku

Kako je Hini rekao župan Darko Milinović, pacijent je bez simptoma covida-19, saniran mu je lom ruke, te je pod zaštitnim mjerama sanitetom prevezen u Požegu na kućnu njegu, samoizolaciju i daljnji medicinski tretman, o čemu će danas biti izvještene nadležne službe

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1055

U Gospiću je u nedjelju identificirana jedna osoba zaražena koronavirusom, što je utvrđeno jučerašnjim rutinskom testiranjem pri zbrinjavanju loma njegove ruke, ali pošto je riječ o pacijentu iz Požege, on je danas transportiran kući, doznaje se u županijskom Stožeru Civilne zaštite. 

Kako je Hini rekao župan Darko MIlinović, pacijent je bez simptoma COVID-19, saniran mu je lom ruke, te je pod zaštitnim mjerama sanitetom prevezen u Požegu na kućnu njegu, samoizolaciju i daljnji medicinski tretman, o čemu će danas biti izvještene nadležne službe. 

U ime Stožera Milinović kaže da je pacijent najprije rekao da je ruku slomio na planinarenju, potom je utvrđeno da je građevinski radnik i da je ruku vjerojatno slomio radeći na jednoj kući, ali također postoje i informacije o narušenim obiteljskim odnosima.

“To sve je nama u Stožeru važno samo radi utvrđivanja njegovih kontakata, zbog muljanja se mučimo i još traje epidemiološki-terenski izvid, a dalje je na policiji da se utvrdi je li tu bilo kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti” rekao je Milinović.

Prema priopćenju Stožera “tijekom obrade pacijenta djelatnici OB Gospić su ispoštovali sve epidemiološke mjere zaštite”, a ravnateljica bolnice Sandra Čubelić rekla je Hini da su svi medicinski radnici imali zaštitnu opremu, s maskama i rukavicama.

"Prema preporuci epidemiologa nema potrebe za dvotjednom samoizolacijom ikoga od djelatnika, ali će se nekoliko njih u srijedu dodatno testirati i do tada pričuvati, da bi bili sigurni da nije došlo do prodora virusa u bolnicu", rekla je Čubelić.

Nakon deset dana bez novooboljelih, registriran je tako u LIčko-senjskoj županiji jedan novi slučaj, no on se neće dalje voditi u evidenciji do sada ukupno oboljelih 30 osoba, od kojih je osam aktivnih slučajeva i to u Otočcu i u Vrhovinama.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?