Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Darko Puljašić: Nikad nismo bili jači, ja i Josip Aladrović bit ćemo velika potpora svim projektima, gradovima i općinama Požeško-slavonske županije

Darko Puljašić: Nikad nismo bili jači, ja i Josip Aladrović bit ćemo velika potpora svim projektima, gradovima i općinama Požeško-slavonske županije

„Naši gradovi i općine nisu konkurencija, nas dvojica dat ćemo sve od sebe da lobiramo za naše poduzetnike, koji podižu kvalitetu života u županiji“, rekao je za RVA Darko Puljašić

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1727

Gost RVA jutros je bio gradonačelnik Požege Darko Puljašić, koji je na jučerašnjim parlamentarnim izborima na listi HDZ osvojio mandat sa Hrvatski sabor.

Evo što je rekao našim slušateljima u svom prvom pravom obraćanju.

Jeste li zadovoljni s osam osvojenih mandata u V. izbornoj jedinici, rezultatom koji ste imali i prije četiri godine?

- Mi smo vrlo realni, a naš predsjednik Županijskog odbora Željko Glavić je dobro procijenio koliko će biti mandata. Čestitam na procjeni i velikoj angažiranosti HDZ-a u cijeloj V. izbornoj jedinici, funkcionirali smo kao jedan tim, bili smo na terenu s kvalitetnom kampanji i pokazali biračima što smo radili, što možemo i što ćemo raditi, da smo spremni preuzeti odgovornost za drugu rundu od 2020 do 2024. godine.

Odaziv i izlaznost u Požeško-slavonskoj županiji i u gradu Požegi bili su iznad prosjeka.

- Angažirali smo se i za to je išao onaj „AUUU“ mojih „spartanaca“ nakon objave rezultata. Svi gradski i općinski odbori su dali sve od sebe nekoliko zadnjih mjeseci, uspjeli smo motivirati naše članove i simpatizere, pokazali smo da su ljudi ovdje svjesni kakvu dobru priliku imamo sljedeće četiri godine, jer samo jedinstveni možemo polučiti još bolje rezultate.

Kako komentirate rezultate izbora na nacionalnoj razini i rezultate drugih lista kandidata?

- Mi na nivou države možemo gotovo samostalno složiti Vladu, očekujem i sjednicu Sabora u skorije vrijeme. A rezultati drugih… ne ide samo slikanje i promo članci. Treba obilaziti ljude na terenu koji imaju probleme, treba se brinuti o njima cijele godine, a ne samo pred izbore. Mislim da su naši sugrađani prepoznali HDZ i ono što radimo u državi, ali i u Požegi u zadnjih sedam godina. Mi danas imamo 300 milijuna kuna projekata u požeškom prstenu, to nismo imali desetljećima i na to sam ponosan.

Požega nakon gđe. Marije Bajt nije imala saborskog zastupnika HDZ-a. Koliko je to važno za Požegu, s obzirom na to da ste još godinu dana i gradonačelnik Požege?

- To je iznimno važno ne samo za Požegu nego i cijelu Požeško-slavonsku županiju, jer osim mene očekujemo još jednog saborska zastupnika i ministra (op. a. Josip Aladrović). Nikad bolji i nikad jači. S tog mjesta dat ćemo veliku potporu svim projektima u čitavoj županiji. Naglašavam da naši gradovi i općine nisu konkurencija, mi se svi možemo kandidirati na različite projekte i fondove. Nas dvojica dat ćemo sve od sebe da lobiramo za naše poduzetnike, hvala svima njima jer podižu kvalitetu života. Povezivanje lokalne samouprave i saborskog mandata, koji je iznimna čast, ali i ogromna odgovornost.

Što nas očekuje u nastavku godine i u novom mandatu Vlade po pitanju COVID-19?

- Do sad smo odrađivali vrhunski posao. Čestitam našim zaposlenicima u zdravstvenim ustanovama i javnom zdravstvu, svi smo se trudili da zaštitimo zdravlje i radna mjesta. Ni jedna velika tvrtka u Požeško-slavonskoj županiji nije prestala s radom. Budimo savjesni, molim vas čuvajte sebe i druge, posebice naše sugrađane zlatne životne dobi. Mislim da smo u zadnjih nekoliko mjeseci vidjeli kako je Vlada dobro upravljala cijelom situacijom. Cijela EU se poziva na način kojim je Hrvatska odradila posao, naravno uz velike materijalne troškove, ali i spašene živote. Međutim, zatvaranja više nema, moramo se potruditi ponašati normalno. Ovo je jedan virus na koji se moramo navići i odreći se nekih starih navika poput rukovanja i grljenja s prijateljima.

Što želite postići u vašem saborskom mandatu?

- Prije svega popraviti prometnu povezanost, koja je rak-rana cijele županije. Tu su i projekti poput akumulacije Kamenska, ali svakako prioritet je podizanje privrede Požeško-slavonske županije. Konkurentnost nam je dobra i imamo suficit, no mi moramo pribaviti još više sredstava našim poduzetnicima, da dodaju vrijednost proizvodima i mogu otvarati kvalitetna i dobro plaćena radna mjesta, uz naše osnovno i srednje školstvo, i podizanje kvalitete Veleučilišta s novim Studentskim domom. – izjavio je jutros za RVA Darko Puljašić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?