Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana Uvodna konferencija EU Projekta „Razvoj vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica“

Na kraju završetka projekta Tekija d.o.o., Grad Pleternica, Grad Požega i Općina Jakšić imat će izgrađene nove kanalizacijske mreže 44.650 m s pripadajućim objektima koji obuhvaćaju crpne stanice, retencijske bazene, kišne preljeve i kućne priključke.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 472

U prostorijama Interpretacijskog centra Terra panonica, održana je Uvodna konferencija EU Projekta „Razvoj vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica“. Projekt je to koji ima veliki značaj za Grad Pleternicu, a svečano su ga uvečali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Darko Puljašić te gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Kohezijskog fonda, a cilj mu je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, povećanje priključenosti na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na područjima s razvijenim vodoopskrbnim sustavima, sanacija postojećih sustava odvodnje znatne vodopropusnosti što pogađa izvore vode za piće. Kroz projekt će se povećati učinkovitost i pouzdanost sustava javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, s uvođenjem ekonomske cijene vode te zaštititi vodozaštitna područja aglomeracije od utjecaja otpadnih voda.

 

 

Da je ovo projekt koji je Grad Pleternica čekao dugih 11 godina, istaknula je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić rekavši kako su napokon započeli radovi na izgradnji sustava kanalizacije dugačkog 44 i pol kilometra koji će zasigurno poboljšati komunalnu infrastrukturu.

 

00:37 Antonija Jozić

 

Ukupni troškovi projekta okvirno iznose nešto više od 176 milijuna i 780 tisuća kuna, a iznos koji sufinancira EU iznosi nešto više od 99 milijuna kuna.

 

 

Najveće zadovoljstvo završenim projektom osjetit će Pleterničanke i Pleterničani, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, te dodao kako najviše veseli činjenica povećanja novih priključaka na mrežu javne odvodnje.

00:46 Tomislav Ćorić

 

Na kraju završetka projekta Tekija d.o.o., Grad Pleternica, Grad Požega i Općina Jakšić imat će izgrađene nove kanalizacijske mreže 44.650 m s pripadajućim objektima koji obuhvaćaju crpne stanice, retencijske bazene, kišne preljeve i kućne priključke. Osim toga, imat će izgrađen novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 15.300 ES i novu opremu za održavanje sustava odvodnje. Završetak svih aktivnosti očekuje se do kraja 2023. godine.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?