Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Stari pogon Orljave postaje Poduzetnička zona Velika

Ministar državne imovine Mario Banožić danas je posjetio Veliku gdje je općinskom načelniku Općine Velika Vladi Bobanu uručio Odluku o darovanju nekretnine vrijednosti 4,6 milijuna kuna, a sve u svrhu osnivanja Poduzetničke zone Velika

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 815

Nekadašnji pogon Orljave na južnom ulazu u Veliku nakon dugo će vremena biti vraćen u funkciju. Ministar državne imovine Mario Banožić danas je posjetio Veliku gdje je općinskom načelniku Općine Velika Vladi Bobanu uručio Odluku o darovanju nekretnine vrijednosti 4,6 milijuna kuna, a sve u svrhu osnivanja Poduzetničke zone Velika.

- Ovo je poseban dan za našu općinu. Ovo je nekad bio pokretač gospodarstva, tu su se šivale košulje za koje zna cijeli svijet. S obzirom na gospodarske okolnosti, Orljava se preselila u Požegi, a ova parcela veličine gotovo 30.000 m2 i pogon od 2.000 m2 ostali su izvan upotrebe.

Ideja je već dugo da na ovaj način probamo riješiti problem naših obrtnika i poduzetnika kojima nedostaje prostor za pokretanje ili proširenje poslovanja. Zahvaljujući premijeru Plenkoviću i ministru Banožiću, ostvarili smo dugogodišnji san da i Velika pokrene poduzetnički centar i inkubator. – izjavio je općinski načelnik Vlado Boban.

Ministar Banožić ističe da njegovo misija njega i njegova ministarstva što više toga prenijeti na jedinice lokalne samouprave.

- S kolegama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za Slavoniju, Baranju i Srijem do sada smo ugovorili 12,8 milijardi kuna projekata, a konkretno za Požeško-slavonsku županiju 1,4 milijarde kuna. Prvenstveno se to odnosi na vodno gospodarstvo i komunalnu infrastrukturu te društvene projekte, a u budućnost će se naći i ovaj dio, sa svim ulaganjima, da dobijete podršku ne samo kroz riješen imovinsko-pravni odnos, nego i pomoć da što prije ovaj objekt stavite u funkciju gospodarske zone. Ministar Aladrović također radi po pitanju mjera zapošljavanja koje se prvenstveno odnose na naš kraj. – rekao je ministar Banožić.

Primopredaji su bili nazočni i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege dr. Željko Glavić, zamjenik općinskog načelnika Općine Velika Ivica Potočanac, vijećnici Općinskog vijeća Općine Velika, direktor Orljave d.o.o. Luka Balenović, te drugi uzvanici i gosti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?