Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Ministar Aladrović u Požegi predstavio nove mjere za očuvanje radnih mjesta

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar predstavili su danas u Požegi nove mjere za očuvanje radnih mjesta, koje se odnose na skraćeno radno vrijeme, samozapošljavanje i pomoć mikropoduzetnicima u borbi protiv posljedica pandemije

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 544

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar predstavili su danas u Požegi nove mjere za očuvanje radnih mjesta, koje se odnose na skraćeno radno vrijeme, samozapošljavanje i pomoć mikropoduzetnicima u borbi protiv posljedica pandemije. Ministar Aladrović predstavio je novu mjeru, koja kreće s provedbom od sutra 1. srpnja, a odnosi se na skraćivanje radnog vremena, čiji cilj je očuvanje radnih mjesta. Potporu mogu koristiti poslodavci koji obavljaju gospodarsku djelatnost te zapošljavaju 10 i više radnika, očekuju pad ukupnog mjesečnog fonda radnih sati svih radnika, zaposlenih na puno radno vrijeme u mjesecu za koji se traži potpora od minimalno 10 posto, a potporu je moguće koristiti za najmanje 10, odnosno 20 posto radnika, ovisno o veličini poslodavca. Sredstva za financiranje ove mjere su osigurana, rekao je ministar Aladrović.

00:50 Josip Aladrović

Potpora se dodjeljuje u visini od najviše 2.000 kuna mjesečno neto po radniku, a pojedini radnik može provesti do 50 posto mjesečnog fonda sati u korištenju potpore za skraćivanje radnog vremena. Kako bi se dala dodatna sigurnost poslodavcima u planiranju poslovnih aktivnosti, trajanje ove mjere predviđeno je do 31. prosinca. Važan kriterij je pad prometa, odnosno primitaka, u mjesecu za koji se traži potpora, za najmanje 20 posto u odnosu na isti mjesec protekle godine. Također, uz ovu mjeru, donijet će se mjera za mikropoduzetnike, koji imaju do 9 radnika, također s isplatama do 2.000 kuna.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar rekao je kakva je procedura za odobravanje mogućih mjera.

00:59 Ante Lončar

Na današnjem predstavljanju mjera u prostoru Gospodarske komore Požega okupili su brojni dužnosnici, kao i poduzetnici s područja Požeško-slavonske županije, koji su sa zanimanjem pratili nove mjere koje će moći koristiti u svom poslovanju, pogođenom padom prihoda.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?