Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Projekt „Svijet kroz dječje oči“ nastavlja se u Pleternici

Projekt „Svijet kroz dječje oči“ nastavlja se u Pleternici

Društvo Naša djeca Pleternica od 1. lipnja provodi projekt „Svijet kroz dječje oči – 5. dio“ u suradnji s Udrugom za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh te Hrvatskom knjižnicom i čitaonicom Pleternica.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 113

Društvo Naša djeca Pleternica od 1. lipnja provodi projekt „Svijet kroz dječje oči – 5. dio“ u suradnji s Udrugom za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh te Hrvatskom knjižnicom i čitaonicom Pleternica. Projekt u iznosu od 49.735,00 kuna financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provedba projekta je 8 mjeseci, točnije od 1. lipnja 2020. do 31. siječnja 2021. godine. „Svijetom kroz dječje oči“ žele se unaprijediti prava djece Pleternice i ruralnih naselja provođenjem edukativnih radionica uključujući kreativne, filmske i glazbene radionice te slobodna druženja. Ciljevi projekta su razvijanje dječje kreativnosti, društvene i opće prihvaćenosti, empatije prema očuvanju okoliša, unapređenje društva u cjelini.

 

 

 

Glavne aktivnosti projekta, osim radionica za djecu koje počinju u srpnju, su uspostava projektnog tima, edukacija volontera i tri edukacije o dječjim pravima. Ono što je već iza nas je uspostava projektnog tima te održana edukacija za volontere u suradnji s Udrugom Osmjeh. Na Knjigniku – pikniku s knjigama 19. lipnja održana je edukacija na kojoj je prisustvovalo 20-ak volontera i/ili prolaznika, dok je potpisano 10-ak ugovora o volontiranju. Za one mlađe, održana je i uvodna kreativna radionica te smo tako promovirali projekt široj publici. Svjesni smo da su djeca danas izložena različitim oblicima nekvalitetnih sadržaja u svoje slobodno vrijeme pa bismo željeli ovim projektom poboljšati kvalitetu tih sadržaja, razvijati njihove talente, poticati maštu i kreativnost. Stoga bismo ovim putem pozvali i djecu da nam se pridruže na ljetnim radionicama u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica, ponedjeljkom od 10 do 12 sati ili utorkom od 18 do 20 sati. – istaknula je asistentica projekta Valentina Stojčević.

 

 

 

Projekt Svijet kroz dječje oči je već prepoznat kao jedan kvalitetan projekt za djecu u našoj lokalnoj zajednici i podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobivamo već peti puta za aktivnosti s djecom. Raduje nas u udruzi da je prepoznat kvalitetan rad s djecom i potreba za ovakvim aktivnostima i u Ministarstvu te ćemo se, kao i do sada, truditi odraditi kvalitetne radionice, djeci pružiti podršku i mjesto da aktivno sudjeluju, druže se i sami promiču i ostvaruju svoja prava. S obzirom na novonastalu situaciju s virusom Covid 19 radionice će se održavati uz određene mjere te molimo i roditelje i djecu da se pridržavaju propisanih uputa. Iako je predviđeno da se većina radionica provodi u prostorijama Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica, potrudit ćemo se da to ipak bude park ili prostor u hladu pokraj knjižnice kako bismo bili na otvorenom prostoru kada vrijeme to bude dopuštalo. Molimo isto tako roditelje i djecu da svoj dolazak na radionicu najave putem telefona našoj asistentici Valentini (095/373-2596) ili na e-mail: dndpleternica@gmail.com. – istaknula je voditeljica projekta i predsjednica Društva naša djeca Pleternica.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?