Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Otvoren Studentski dom „Dr. Franjo Tuđman“ u Požegi

Otvoren Studentski dom „Dr. Franjo Tuđman“ u Požegi

U Požegi je 25. lipnja održana završna konferencija projekta „Izgradnja studentskog doma u Požegi“ u okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, na adresi Osječka 7, Požega

Autor: PROMO
Fotografija: PROMO
Datum:
Broj pregleda: 144

U Požegi je 25. lipnja održana završna konferencija projekta „Izgradnja studentskog doma u Požegi“ u okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, na adresi Osječka 7, Požega.

Projekt je prijavljen i odobren u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ KK.09.1.2.01.

Razdoblje provedbe Projekta je 36 mjeseci, odnosno od 15. prosinca 2016. godine do 15. prosinca 2019. godine.

Ovim je Veleučilište u Požegi ostvarilo bespovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega.

  • Ukupna vrijednost projekta: 32.708.529,43 HRK
  • Ukupno prihvatljivi troškovi: 32.638.129,43 HRK
  • Iznos bespovratnih sredstava: 32.638.129,43 HRK

Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji.

Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su:

  • doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju
  • unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi
  • doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma.

Ciljna skupina projekta su redovni studenti Veleučilišta u Požegi, sa mjestom prebivališta izvan grada Požege, sa posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2.  koji će u svom sastavu imati slijedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente sa invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Novi Studentski dom, koji nosi naziv po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, otvorio je Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?