Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dodijeljene nagrade učenicima u sklopu natječaja „Kreativni i neovisni“

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su natječaj „Kreativni i neovisni“ koji je bio namijenjen učenicima od petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola unutar županije.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 429

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije raspisali su natječaj „Kreativni i neovisni“ koji je bio namijenjen učenicima od petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola unutar županije.

 

Koliko je važno da mladi progovaraju o ovoj temi, ali i o svim drugim, potvrdio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je ujedno i podijelio nagrade učenicima.

00:22 Alojz Tomašević

 

Natječaj je raspisan osmu godinu za redom, a ove godine učenici su se trebali upustiti u izradu likovnih radova, plakata, instalacija, fotografija ili jednominutnog filma na teme: Što različite ovisnosti čine pojedincu, obitelji ili društvu?, Imam(o) stav i kažem(o) NE! te prema vlastitom izboru u dogovoru s mentorom iz područja ovisnosti ili zaštite mentalnoga zdravlja.

 

Putem ovog natječaja, učenicima se pružila mogućnost kreativnog promišljanja o sredstvima ovisnosti, pojasnio je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.

00:22 Mato Matijević

 

Ove godine, 30 učenika se odazvalo na natječaj iz 4 škole s područja naše Županije – OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Lipik, Ekonomska škola Požega i Glazbena škola Požega. Najaktivniji učenici ove godine bili su oni iz OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice koji su se na natječaj prijavili s najviše pristignutih kreativnih radova.

 

 

Od svih pristiglih radova Županijsko povjerenstvo imenovano za odabir pristiglih radova u sastavu: Jasmina Kovačević, dr.med., spec. javnog zdravstva, univ.mag.sanit.publ., Dejvid Zombori, mag. psych., Danijela Starčević dipl. iur i Maja Paponja, upr. iur., izvršilo je odabir najboljih radova u svakoj od dviju kategorija – najbolji individualni uradak te najbolji grupni uradak.

 

 

Povjerenstvo je ove godine predložilo da se nagrade svi učenici koji su sudjelovali na istoimenom natječaju, a osim toga, odlučilo je nagraditi i sve škole, odnosno, škole čiji su učenici osvojili nagrade i to s iznosom od 1 000,00 kn za svaku školu.

Novčana sredstva za učenike, osigurao je Zavod za javno zdravstvo, a novčana sredstva za škole Požeško-slavonska županija.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?