Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Osigurano početnih dva milijuna kuna za izgradnju sustava odvodnje u graničarskom kraju

Osigurano početnih dva milijuna kuna za izgradnju sustava odvodnje u graničarskom kraju

Ugovor su potpisali Krunoslav Prpić, predstavnik Tekije koja je nositelj projekta te Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda. Za izvođenje prve faze radova, u Hrvatskim vodama, osigurano je 2 milijuna kuna.

Autor: RVA/Grad Pleternica
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 298

- U narednom razdoblju nastavljamo projekte koji su izuzetno važni za građane tih općina i gradova. Svaki metar novih cijevi vodoopskrbe i odvodnje u Ministarstvu i Hrvatskim vodama doživljavamo kao jednu malu pobjedu jer to u konačnici donosi poboljšanje uvjeta života stanovnika - poručio je ministar Tomislav Ćorić

Iako je još davne 2012.  godine postojala mogućnost financiranja sustava odvodnje Zagrađe – Bučje – Brodski Drenovac tek su s današnjim danom osigurana početna sredstva za izvođenje radova na ovom, izuzetno važnom projektu za Grad Pleternicu.

 

 

– Ne želim se previše osvrtati na prošlost, ali je važno podsjetiti da je u tom trenutku taj projekt bio opstruiran te da je zbog toga tek ove godine bilo u mogućnosti započeti sa prvom fazom financiranja  – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Da je ovo velika godina svjedoči i činjenica kako je ovo drugi sustav aglomeracije koji će u skoro vrijeme biti izveden na našem području.

– Kada nešto intenzivno radite 10 godina i u istoj godini potpišete ugovore za one projekta čime građanima dajemo uvjete 21. stoljeća onda ne moram pretjerano naglašavati koliko nam ovo znači u gradu i koliko smo sretni zbog toga – dodaje.

Ugovor su potpisali Krunoslav Prpić, predstavnik Tekije koja je nositelj projekta te Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda. Za izvođenje prve faze radova, u Hrvatskim vodama, osigurano je 2 milijuna kuna.

 

 

 

Potpisu ugovora bio je prisutan i Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike te je čestitao čelnicima općina i gradova i komunalnih tvrtki na potpisu ugovora.

– U narednom razdoblju nastavljamo projekte koji su izuzetno važni za građane tih općina i gradova. Svaki metar novih cijevi vodoopskrbe i odvodnje u Ministarstvu i Hrvatskim vodama doživljavamo kao jednu malu pobjedu jer to u konačnici donosi poboljšanje uvjeta života stanovnika. Ovi projekti su samo dio napora koje posljednjih godina ulažemo u poboljšanje vodno komunalne infrastrukture u svim krajevima Hrvatske. U ovom trenutku u različitim fazama pripreme i realizacije imamo projekte u vrijednosti 24 milijarde kuna koji će biti završeni do kraja 2023. godine, što će dakako odraziti i na aktivnosti građevinskog sektora i povećanje zaposlenosti – poručio je ministar.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?