Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Prva električna punionica automobila u Požegi

Kako je došlo vrijeme ekološke osviještenosti uslijed enormnih katastrofa koje pogađaju naš planet, tvrtka Autocentar Bošković d.o.o. kao malena obiteljska tvrtka koja na području naše županije i grada posluje već dugi niz godinama odlučila je pridonijeti podizanju ekološke svijesti na način da instalira električnu punionicu automobila

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 764

Kako je došlo vrijeme ekološke osviještenosti uslijed enormnih katastrofa koje pogađaju naš planet, tvrtka Autocentar Bošković d.o.o. kao malena obiteljska tvrtka koja na području naše županije i grada posluje već dugi niz godinama odlučila je pridonijeti podizanju ekološke svijesti na način da instalira električnu punionicu automobila.

Električna vozila se električnom energijom pune na stanici za napajanje, tzv. punionici. Pri tome se izmjenična struja na naponu javne elektroenergetske mreže pretvara u istosmjernu struju za punjenje baterija na naponu koji odgovara bateriji, odnosno potrebama vozila. Tim procesom upravlja sustav za nadzor baterije.

Prateći svjetske trendove sa dalekosežnom mišlju o dobrobiti za okoliš,a samim time i za cjelokupno čovječanstvo korištenjem električnih vozila angažirali su tvrtku Phrixus d.o.o. koja je registrirana upravo u svrhu izrade i instalacije električne punionice.

Punionica je  dostupna svim korisnicima, a pomaže gradu u razvoju ekološki osviještene i zdrave sredine sa inovativnim i naprednim uređajem koji ide u korak sa budućim tehnologijama i tehnološkim napretkom.

Peugeot brand koji zastupaju će na Hrvatsko tržište plasirati dva nova modela u full electric verziji Novi 208 i Novi 2008  koji će se ubrzo moći i osobno vidjeti u salonu Autocentra Bošković .

Također, napominju da bi se električna punionica mogla povezati sa ekološkim turizmom i elektrifikacijom prometa u skladu sa smjernicama Europske unije i na taj način bi dovela do smanjenja onečišćenja naše Zlatne doline.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?