Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka - PROPUSNICA

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka - PROPUSNICA

Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju, ovjeravaju i potpisuju, ovisno o razlogu, odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1711

S obzirom na to da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka. Odluka je to Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zabrana se ne odnosi na sljedeće kategorije, a propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju, ovjeravaju i potpisuju, ovisno o razlogu, odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite.

Propusnica se može pronaći OVDJE.

 Zabrana se NE ODNOSI na:

- promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

- dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

- izvješćivanje javnosti (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

- stanovnika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb (propusnica – izabrani liječnik obiteljske medicine)

- iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština (propusnica – nadležni stožer civilne zaštite)

- putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

- žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

 Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta i stalnog boravka moraju se poštovati sljedeće mjere:

- socijalnog distanciranja

- ne zadržavanja na javnim prostorima

 - posjedovati valjanu propusnicu koja se nalazi u Prilogu I. Odluke.

 Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz ove Odluke.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?