Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana koordinacija s gradonačelnicima i načelnicima na temu provođenja mjera zaštite

Održana koordinacija s gradonačelnicima i načelnicima na temu provođenja mjera zaštite

Danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite i župana s gradonačelnicima i načelnicima, ovoga puta na temu provođenje mjera zaštite od korona virusa na lokalnoj razini.

Autor: RVA/PSŽ
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 283

Župan Alojz Tomašević naglasio je kako je suradnja između svih zdravstvenih institucija i službe 112 izvrsna te da se prati protokol sukladno smjernicama Nacionalnog kriznog stožera i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva. „Ovom prilikom smo informirali gradonačelnike i načelnike o tome što je učinjeno, što je u pripremi te također saslušali njihove informacije s lokalne razine. Ne donosimo nikakve odluke o zabranama nego preporuke koje i dalje vrijede, smanjiti intenzitet odlazaka, smanjiti broj ljudi u određenim prostorima, to je ono što je trenutno važno. Sustav gospodarstva treba funkcionirati, opskrba funkcionira kao takva te nikakve odluke za sada nisu donesene o zabranama i neće biti, odnosno pratimo smjernice našeg stožera Vlade Republike Hrvatske.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

 

 „Jučer smo održali sastanak s gospodarstvenicima i vlasnicima prijevoznih tvrtki s područja naše županije da bismo određene upute koje idu prema njima, razjasnili s njima i izvijestili ih kako će to izgledati operativno. Sve daljnje mjere našeg stožera će biti povezane s mjerama koje dolaze s nacionalne razine i prema tome ćemo dalje postupati.“ – rekao je Vedran Neferović.

 

 „Na području naše županije današnjim danom bilježimo da još uvijek nemamo oboljelih od korona virusa te nam je i dalje važno držati se predviđenih mjera. Mjera samoizolacije mjera je koja nas štiti sve, to nije mjera koja je nekome administrativna već je stvarna zdravstvena potreba. Način na koji mi pokušavamo spriječiti da ne dođe do širenja virusa među ostalu populaciju.“ – rekao je epidemiolog dr. Ante Vitalija.

 

„Zadnja informacija iz nacionalnog stožera upućena našem županijskom stožeru je da se ne brza s donošenjem težih odluka, nego da se prate smjernice koje donosi nacionalni stožer. Preporuka je da se ne ide s težim zabranama, da se ne ukida rad trgovačkih objekata i slično, nego da se prati i sukladno utječe onako kako će to nacionalni stožer odrediti u daljnjem vremenu. U zadnja tri dana je značajno povećan broj u našem centru 112,  mi smo ograničeni ljudskim resursima, stoga ako neki poziv bude nemoguće primiti, on će automatski biti preusmjeren u centar iz Osječko-baranjske županije.“ – rekao je Slavko Marinac, pročelnik županijskog centra 112.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?