Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

GO SDP i Forum žena SDP Požega obilježili Dan žena

Gradska organizacija SDP-a Grada Požege zajedno sa Forumom žena SDP-a Grada Požege tradicionalno obilježava Dan žena podjelom karanfila građankama

Autor: RVA/SDP
Fotografija: RVA/SDP
Datum:
Broj pregleda: 462

Gradska organizacija SDP-a Grada Požege zajedno sa Forumom žena SDP-a Grada Požege tradicionalno obilježava Dan žena podjelom karanfila građankama. Dan je to kada upućujemo čestitku svim ženama i prisjećamo se svih povijesnih postignuća u društvenom, ekonomskom i političkom životu.

Također,  promišljamo o položaju žena u sadašnjem vremenu i možemo odvagnuti da li je sa protekom godina u našem društvu položaj žena bolji. Sigurno je da se puno više značaja pridaje rodnoj ravnopravnosti, javnost je u većoj mjeri osviještena o problemu nasilja nad ženama, nasilja u obitelji, no borba za prava žena i ravnopravni položaj je vidljiv svakodnevno na individualnim slučajevima. Svakodnevno smo svjedoci u medijima niza nepravdi prema ženama, počevši od stanja u pravosuđu, na radnom mjestu, u okolini pa i u obiteljima. Servisa i usluga koje je lokalna zajednica dužna razvijati za podršku obiteljima i dalje nema gotovo u potpunosti, službe nisu povezane, a mjere za zapošljavanje žena su dostupne samo malom broju nezaposlenih žena.

 Bez obzira na tehnološki napredak i drukčiji način života žena u sadašnjosti, još uvijek su žene glavne nositeljice brige o djeci i starijim članovima obitelji i radno vrijeme kod kuće još uvijek je puno duže od radnog vremena muškarca. Naš interes u Forumu žena je  potaknuti žene na aktivizam u društvu, veće sudjelovanje žena u političkom životu i ukazivanje na probleme u društvu jer borba za „ženska“ prava je borba za ljudska prava.

Predsjednica Foruma žena SDP-a Grada Požege

Martina Vlašić Iljkić

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?