Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

GIMNAZIJA U POŽEGI PRVI PUT DOMAĆIN ERASMUS+ MOBILNOSTI

Od 24. do 28. veljače Gimnazija u Požegi bila je domaćin Erasmus+ mobilnosti. U sklopu projekta Health to Meet You školu je posjetilo 24 učenika i 11 profesora iz Češke, Španjolske, Austrije, Latvije i Turske

Autor: RVA/Marija Mrkojević
Fotografija: RVA/Marija Mrkojević
Datum:
Broj pregleda: 283

Od 24. do 28. veljače Gimnazija u Požegi bila je domaćin Erasmus+ mobilnosti. U sklopu projekta Health to Meet You školu je posjetilo 24 učenika i 11 profesora iz Češke, Španjolske, Austrije, Latvije i Turske.

Glavna je tema projekta zdravlje, a svaka škola partner bavi se različitim aspektima zdravlja (mentalno zdravlje, tjelesna aktivnost, zdrava prehrana, okoliš i zdravlje, tehnologija i zdravlje...). Područje projekta vrlo je široko i obuhvaća biologiju, kemiju, fiziku, matematiku, informatiku, psihologiju, sociologiju te tjelesnu i zdravstvenu kulturu.

Program dobrodošlice svojim su nastupom uveličali učenici Glazbene škole, uz školski zbor i dramsku skupinu.

Naši su učenici proučavali učinke dugotrajne upotrebe zaslona mobilnih telefona na oči, procjenjivali vrijeme provedeno uz zaslone mobilnih telefona, debatirali na temu Tehnologija u školama čini više štete nego koristi te proučavali biološke učinke elektromagnetskog polja. Rezultate svojih istraživanja i aktivnosti prezentirali su svojim kolegama tijekom mobilnosti.

Učenički projektni tim sastavljen je od petnaest učenika koji su prilikom domaćinstva ugostili učenike iz drugih zemalja. Naši su učenici odradili sjajan posao i pokazali se kao izvrsni domaćini. Hvala im na radu i trudu! Osim brojnih aktivnosti u školi, učenici su zajedno sa svojim profesorima posjetili Institut Ruđer Bošković, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu te Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku. U sklopu obilaska grada Lipika učenici su mogli jahati na Državnoj ergeli Lipik i prošetati se turističkom stazom uz jezero Raminac.

Svoj doprinos programu dali su i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević i dr. Dejvid Zombori održavši predavanje za profesore i radionicu za učenike pod nazivom Koncepcija zdravlja u 21. stoljeću.

Nakon uspješno odrađenog prvog domaćinstva, Gimnazija u Požegi nastavlja pripreme za sljedeće domaćinstvo u sklopu drugog Erasmus+ projekta Tiles – A cultural Journey from the Past to the Future koje će se održati od 20. do 24. travnja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?