Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Projektom „PUK 40“ zaposleno je 45 žena koje su brinule o gotovo 400 starijih osoba s područja grada Požege

Projektom je zaposleno 45 žena na razdoblje od 24 mjeseca, koje su pružale potporu i podršku za 392 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s područja grada Požege. Danas je najavljeno da na radnost korisnika projekt ide dalje.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 695

Grad Požega proveo je, u suradnji s partnerima - Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Požega, Centrom za socijalnu skrb Požega te Domom za starije i nemoćne osobe Požega, 5,5 milijuna vrijedan projekt „PUK 40“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, trajao je 28 mjeseci, a današnjoj završnoj konferenciji nazočili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić i savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava Luka Čirko.

Projektom je zaposleno 45 žena na razdoblje od 24 mjeseca, koje su pružale potporu i podršku za 392 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s područja grada Požege. Kako bi što kvalitetnije obavljale svakodnevne aktivnosti, zaposlene žene su na samom početku projekta uspješno pohodile programe osposobljavanje za zanimanja gerontodomaćice, kao i za zanimanje pomoćne kuharice, a po završetku edukacije dobile su Uvjerenja o osposobljavanju za navedena zanimanja kako bi bile konkurentnije na tržištu rada. U sklopu projekta je nabavljeno i dodijeljeno 40 bicikala zaposlenim ženama kako bi u svom radu bile što učinkovitije te kako bi u što kraćem roku stigle do svojih krajnjih korisnika.

00:53 Darko Puljašić

Ispred Ministarstva rada i mirovinskog sustava sve dionike u projektu pozdravio je savjetnik ministra Luka Čirko koji je naglasio kako je riječ o strateškom projektu resornog ministarstva koji – ide dalje.

01:00 Luka Čirko

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?