Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gradonačelnik primio učenike OŠ Antuna Kanižlića s gostima iz Portugala, Poljske i Italije

Gradonačelnik primio učenike OŠ Antuna Kanižlića s gostima iz Portugala, Poljske i Italije

OŠ Antuna Kanižlića sudjeluje kao partner u međunarodnom projektu Erasmus+ pod nazivom „A school of democracy - we know our rights and duties“, čiji je nositelj škola iz Poljske, a partneri škole iz Italije i Portugala te Kanižlićeva škola

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 751

OŠ Antuna Kanižlića sudjeluje kao partner u međunarodnom projektu Erasmus+ pod nazivom „A school of democracy - we know our rights and duties“, čiji je nositelj škola iz Poljske, a partneri škole iz Italije i Portugala te Kanižlićeva škola. Cilj projekta je povećati interes učenika za lokalnim društvenim i političkim životom, počevši od škole gdje se mogu upoznati s osnovnim pravilima demokracije promatrajući kako funkcionira škola i njezino vodstvo, kao i omogućiti učenicima razvijanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku te digitalnih kompetencija.

U sklopu projekta planirane su tri mobilnosti, a tijekom ovoga tjedna u Požegi borave učenici i nastavnici ovih triju zemalja koje je u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Darko Puljašić.

O povijesti Požege i Gradske kuće gostima je govorila Mirna Šimunović, savjetnica za odnose s javnošću i protokol Grada Požege, dok je gradonačelnik Puljašić izrazio zadovoljstvo što su posjetili našu zemlju i grad te izrazio nadu da će uživati, dobro se upoznati i sklopiti nova, trajna prijateljstva.

„Ovo je najbolji način za uspostavljanje komunikacije među našim državama i narodima, jer jedni od drugih zasigurno možemo puno toga naučiti. Nadam se kako ćete biti naši ambasadori u cijeloj Europskoj uniji“ - poručio je gradonačelnik Puljašić.

Projekt je vrijedan 123.184,00 eura, financira ga Agencija za mobilnost i programe EU. Provodi se od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2021. godine.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?