Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Djeca su u teškim razvodima emocionalno zlostavljana i nedovoljno zaštićena

Djeca su u teškim razvodima emocionalno zlostavljana i nedovoljno zaštićena

Centar za socijalnu skrb Požega organizirao je dvodnevnu edukaciju iz područja konfliktnog roditeljstva, koju danas i sutra u Požegi održava prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1124

Centar za socijalnu skrb Požega, u suradnji sa Centrima za socijalnu skrb Pakraca, Valpovo, Nova Gradiška, Našice i Slavonski Brod, organizirao je dvodnevnu edukaciju iz područja konfliktnog roditeljstva pod nazivom „Dijete u središtu (sukoba): Znanost, teorija, klinička praksa“, koju danas i sutra u Požegi održava prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

Edukacija je primarno namijenjena socijalnim radnicima i psiholozima centra za socijalnu skrb, koji se u svom svakodnevnom radu susreću s ovim problemom, kao i stručnim suradnicima psiholozima osnovnih škola i vrtića s kojima centri za socijalnu skrb blisko surađuju.

Profesorica Gordana Buljan Flander smatra da, što se tiče visoko konfliktnih razvoda i položaja djece u takvim razvodima, nema dovoljno edukacija, praksa je neujednačena, a emocionalno zlostavljano dijete se ne prepoznaje i nezaštićeno je.

00:43 Buljan Flander

Cilj ove dvodnevne edukacije je da sudionici razmijene iskustva te probaju ujednačiti praksu, kako bi se djecu u središtima obiteljskih sukoba što bolje zaštitilo.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?