Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavljanje knjige povodom 50 godina Županijske lige protiv raka Požega

Županijska liga protiv raka Požega obilježila je 50 godina osnivanja svečanom dodjelom zahvalnica i predstavljanjem brošure namijenjene osobama koje se prvi put susreću s dijagnozom raka u petak u Hotelu Grgin dol.

Autor: RVA/ŽLPRP
Fotografija: RVA/ŽLPRP
Datum:
Broj pregleda: 464

Županijska liga protiv raka Požega obilježila je 50 godina osnivanja svečanom dodjelom zahvalnica i predstavljanjem brošure namijenjene osobama koje se prvi put susreću s dijagnozom raka u petak u Hotelu Grgin dol.

Pola stoljeća postojanja Lige pozdravili su prof.dr.sc. Damir Eljuga ispred Hrvatske lige protiv raka i Zamjenik župana Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, gosti iz drugih županijskih liga te naši ugledni požeški liječnici dosadašnji predsjednici udruge, kao i brojni zdravstveni profesionalci, članovi i prijatelji Lige.

Prof. Eljuga je u svom obraćanju istaknuo kako je požeška liga osnovana 1969. godine, a novi vjetar u leđa u devedesetim godinama prošlog stoljeća dao joj je prof.dr.sc. Josip Fajdić. Istaknute su značajne knjige, znanstveni skupovi i radovi objavljeni pod okriljem županijske lige, a koji su imali nacionalni značaj. Pohvalio je izrađenu brošuru, te istaknuo važnost psihološke potpore oboljelima

Svečanosti dodjele zahvalnica prethodilo je predstavljanje brošure „Godine su samo broj – 50 godina borbe protiv (m)raka“ urednice i autorice Jasmine Kovačević uz druge autore Nikolu Gotovca, Mariju Krip, Kristijana Matkovića, Ljubicu Došen i Mariju Topić.

Brošura je nastala intervjuiranjem 15-tak osoba koje su se osobno susrele s dijagnozom raka ili se susreću kao zdravstveni profesionalci. Pruža pregršt savjeta iz prve ruke, riječi utjehe, osvrt na psihološke aspekte susreta sa dijagnozom te niz lako dostupnih kvalitetnih izvora informacija kako novooboljeli ne bi lutali kroz šumu informacija. Tu je i osvrt na prava iz sustava zdravstvene i socijalne skrbi. Brošura čiji tisak su podržali Požeško-slavonska županija i Grad Požega ali i naši građani sudjelovanjem u humanitarnim akcijama Lige biti će dostupna u bolnici i u palijativnoj skrbi Doma zdravlja. 

Dobitnici zahvalnica:

msgr. Antun Škvorčević, požeški biskup

prof.dr.sc. Željko Glavić, dugogodišnji ravnatelj Opće županijske bolnice Požega

Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Darko Puljašić, gradonačelnik Grada Požege

Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega

prof.dr.sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka

Iva Pašalić, tajnica Hrvatske lige protiv raka

Prof.dr.sc. Josip Fajdić, dugogodišnjeg predsjednika Županijske lige protiv raka Požega

Rastislav Navratil, bivši predsjednika Županijske Lige protiv raka Požega

Sandra Gašparić, bivša predsjednica Županijske lige protiv raka Požega

Kristijan Matković, dopredsjednik i bivši predsjednik Županijske lige protiv raka Požega

Ankica Vugrinec, dugogodišnja predsjednica Kluba žena operiranih na dojci

Kata Bušljeta, aktualna predsjednica Kluba žena operiranih na dojci

Jasna Kresojević, predsjednica udruge ILCO Požega

Katica Markanović, dopredsjednica Lige protiv raka Požega i udruge ILCO

Ljubica Došen, dugogodišnja članica Lige

Zdravko Došen, dugogodišnji član Lige

Mira Franić, dugogodišnja članica Lige

Uz sve navedene zaslužne pojedince, zahvalnice su dobili i naši drugi dugogodišnji članovi, a iste će im biti uručene naknadno.

Posebna zahvala ide svim medijima koji redovito izvještavaju o aktivnostima Lige te su na taj način izrazito važna spona između našeg djelovanja i građana. Nije nam kao pojedincima lako doprijeti do svakog stanovnika, no mediji nam omogućavaju doći na svaki smartphone, računalo, radio prijamnik i mali ekran. Hvala Vam na tome.

Atmosferu sa predstavljanja brošure i svečanosti dodjele zahvalnica možete pogledati u galeriji.

Brošura je dostupna i on-line preko linka: https://drive.google.com/file/d/1QMouoLc0aY1s3mbAbuNQvgUwwv_WuKoc/view?usp=sharing

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?