Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Osiguran besplatan prijevoz starijih osoba s područja Pleternice, Brestovca i Jakšića do Požege

Osiguran besplatan prijevoz starijih osoba s područja Pleternice, Brestovca i Jakšića do Požege

Udruga Humanum provodit će projekt "U projekt se uključi i prijevoz naruči!", kojim su predviđene besplatne prijevozne usluge za osobe starije životne dobi

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1360

Udruga Humanum, u partnerstvu s Gradom Pleternicom, provodit će projekt "U projekt se uključi i prijevoz naruči!", kojim su predviđene besplatne prijevozne usluge na području Grada Pleternice s okolnim naseljima za osobe starije životne dobi.

Sve osobe starije od 50 godina mogu ostvariti besplatnu uslugu prijevoza iz svoga naselja do središta grada Požege. Uključena su sva naselja s područja grada Pleternice: Ašikovci, Bilice, Blacko, Brđani, Bresnica, Brodski Drenovac, Bučje, Buk, Bzenica, Ćosinac, Frkljevci, Gradac, Kadanovci, Kalinić, Knežci, Komorica, Koprivnica, Kuzmica, Lakušija, Mali Bilač, Mihaljevići, Novoselci, Pleternica, Pleternički Mihaljevci, Poloje, Ratkovica, Resnik, Sesvete, Srednje Selo, Sulkovci, Svilna, Trapari, Tulnik, Vesela, Viškovci, Vrčin Dol, Zagrađe i Zarilac.

Usluga prijevoza obuhvaća dolazak po korisnike prema dogovorenom rasporedu i u dogovorenom terminu, prijevoz do potrebitih odredišta u Gradu Požegi (posjet liječniku, nabavka namirnica, nabavka lijekova, posjet određenim institucijama kako bi ostvarili svoja pravo i drugo ovisno o potrebama korisnika) te povratak do mjesta boravišta.

Usluga prijevoza odvijati će se svakog utorka s početkom od 8 sati, a vrijeme i mjesto povratka vozač i korisnici dogovaraju zajednički ovisno o potrebama korisnika i dogovoru s vozačem. Svi zainteresirani koji žele koristiti uslugu mogu se obratiti Gradu Pleternici (Barbara Rudež) na broj telefona 098/1650-187.

Riječ je o projektu koji je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz 12 mjeseci, od 19. prosinca prošle do 19. prosinca ove godine, a osim Pleternice, u projekt su se kao partneri uključile Općina Jakšić i Općina Brestovac.

Opći cilj projekta je povećanje životnog standarda starijih osoba iz ruralnih, slabo razvijenih i naseljenih područja, te ujedno i područja od posebne državne skrbi Općina Jakšić i Brestovac, te Grada Pleternice, a ujedno i doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti osoba starije životne dobi osiguravanjem besplatnog prijevoza ciljanoj skupini s ciljem ostanka u vlastitom domu.

Specifični ciljevi su sprječavanje socijalne izoliranosti starijih osoba iz ruralnih područja zbog nedostatka primjerenog i besplatnog prijevoza, prevencija institucionalizacije kroz osiguranje novog korisnog sustava pomoći i podrške, osiguranje dostojanstvenih životnih uvjeta starijim osobama uz uvažavanje njihovih osnovnih i posebnih potreba i pružanje mogućnosti njihova zadovoljenja te organizirati mobilni tim za terenski rad radi pružanja nedostupnih ili slabo dostupnih usluga na pojedinim ruralnim područjima županije

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?