Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pijanist svjetske prepoznatljivosti Aljoša Jurinić zasvirat će na inauguraciji novog koncertnog klavira Glazbene škole Požega

Pijanist svjetske prepoznatljivosti Aljoša Jurinić zasvirat će na inauguraciji novog koncertnog klavira Glazbene škole Požega

U Glazbenoj školi Požega danas se održala konferencija na kojoj su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević najavili inauguraciju koncertnog klavira koja će se održati 16. siječnja s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani škole. Svu raskoš zvukovnih mogućnosti ovog vrijednog instrumenta, prezentirati će hrvatski poznati pijanist Aljoša Jurinić.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 358

U Glazbenoj školi Požega danas se održala konferencija na kojoj su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević najavili inauguraciju koncertnog klavira koja će se održati 16. siječnja s početkom u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani škole. Svu raskoš zvukovnih mogućnosti ovog vrijednog instrumenta, prezentirati će hrvatski poznati pijanist Aljoša Jurinić, dobitnik svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj koji je na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru završio pijanistički program najvišeg stupnja poslijediplomske koncertne izobrazbe (Konzertexamen) u klasi prof. Grigoryja Gruzmana.

 

Ravnatelj Alen Kovačević rekao je zašto su se odlučili upravo za ovog mladog perspektivnog pijanistu.

00:22 Alen Kovačević

 

 

Sama vrijednost koncertnog klavira iznosi milijun i 260 000 kuna. Požeško-slavonska županija, koja je ujedno i osnivač škole, pomogla je u kupnji ovog vrijednog instrumenta dajući 365 000 kuna, dok je Grad Požega pomogao u sredstvima vrijednosti 500 000 kuna, a sva preostala sredstva su se prikupila raznim sponzorstvima i višegodišnjom školskom štednjom.

 

 

Svoj ponos novim koncertnim klavirom nije skrivao niti župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević koji je izrazito zadovoljan radom škole.

00:28 Alojz Tomašević

Osim toga, župan je istaknuo kako su veliki uspjesi i izvanredni rezultati iza profesora i učenika škole, a osvrnuo se i na broj upisa koji je svake godine sve veći čime se dokazuje visoka razina kvalitete rada škole.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?