Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Od Nove godine Županija preuzima poslove Državne uprave

Od Nove godine Županija preuzima poslove Državne uprave

Vlada Republike Hrvatske donijela je zakonski okvir kojim će županije preuzeti poslove ureda državne uprave, čime će dobiti priliku izravno odgovarati na potrebe građana te im omogućiti bržu i efikasniju uslugu

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 418

Vlada Republike Hrvatske donijela je zakonski okvir kojim će županije preuzeti poslove ureda državne uprave, čime će dobiti priliku izravno odgovarati na potrebe građana te im omogućiti bržu i efikasniju uslugu. Objedinjavanjem i samostalnim izvršenjem aktivnosti unutar različitih resora županije će moći značajnije participirati u vlastitoj lokalnoj zajednici te građanima i poduzetnicima omogućiti rješavanje brojnih predmeta na jednom mjestu. Od 1. siječnja 2020. godine, službenici ureda državne uprave vodit će se pod okriljem Požeško-slavonske županije. Tim povodom župan Alojz Tomašević održao je konferenciju za medije i objasnio način budućeg djelovanja županije nakon preuzimanja poslova i novih djelatnika iz ureda državne uprave.

00:51 Alojz Tomašević

Županija ima šest upravnih odjela i početkom iduće godine dodat će još jedan upravni odjel, koji će sadržavati poslove državne uprave, no neki od djelatnika će biti dodani u postojeće upravne odjele ovisno o svome dosadašnjem radu. Upravne odjele formirat će na način da neće proširivati upravne odjele, nego formiranjem odsjeka unutar upravnih odjela stvoriti jednu nižu razinu, kako bi jednostavnije i ekspeditivnije, ali i neposrednije upravo prema korisnicima, rješavali probleme koji budu aktualni.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?