Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Županijski proračun u 2020. godini 0,7 milijardi kuna

Županijski proračun u 2020. godini 0,7 milijardi kuna

Proračun je na prihodovnoj strani za čak 31% veći nego u 2019. godini

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 267

Županijski proračun u 2020. godini iznosit će 706 milijuna kuna. Odlučila je to danas Županijska skupština na posljednjoj sjednici ove godine. Proračun je na prihodovnoj strani za čak 31% veći nego u 2019. godini, ponajprije zbog činjenice da će se u 2020. godini plaće za djelatnike u srednjim i osnovnim školama prikazivati u Županijskom proračunu, a što je na godišnjoj razini ukupno 121 milijun kuna, i to prije najavljene povišice zbog čega su bili u štrajku.

O ostalih odluka izdvajamo onu da se kupi nekretnina u vlasništvu Kutjeva d.d. za potrebe projekta „Kuća graševine“. Županija i Grad Kutjevo će kupiti nekretninu ukupne površine 9.066 m2 u samom centru Kutjeva, na kojoj se nalazi više poslovnih zgrada, a u potpunosti odgovara potrebama projekta „Kuća graševine“, te je na njoj moguće izgraditi „Kuću graševine“ s popratnim sadržajima. Županija i Grad Kutjevo ponudit će za navedenu nekretninu 650.000 eura u kunskoj protuvrijednosti na dan uplate, a vlasništvo nad nekretninom bi bilo u jednakim dijelovima između Grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije. Polovicu iznosa Kutjevu d.d. trebali bi uplatiti do sredine 2020. godine, a preostali dio do sredine 2021. godine.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?