Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dovršena obnova Društvenog doma u Dervišagi

U zgradi su smještene i humanitarna te braniteljska udruga, a prostor mogu koristiti i svi građani. Nakon završetka radova zgrada će se, uz funkcionalnost, potpuno opremljenu kuhinju te najveću rashladnu jedinicu u Požeško-slavonskoj županiji, odlikovati i znatnom energetskom uštedom

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 364

Na zgradi Društvenog doma u prigradskom naselju Dervišaga završeni su radovi energetske obnove pod nazivom „Energetska obnova zgrade Društvena građevina – Dervišaga na adresi Stjepana Radića 54A, Dervišaga – Požega“, KK.04.2.1.04.0165.

Riječ je o projektu koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Cilj projekta energetske obnove je ulaganje u uređenje objekta društvene građevine što će u konačnici smanjiti potrošnju energije i njenog racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška.

Izmijenjena je postojeća stolarija, ugrađena je nova, uređena je fasada čime su odrađeni potrebni radovi kojima se postiže povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine, povećanje toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine, povećanje toplinske zaštite za kose krovove iznad grijanog prostora. Tim radovima će se povećati energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od 115.693,92 kWh godišnje ili 54,08% na godišnjoj razini te će iz energetskog razreda F objekt svrstati u energetski razred C.

Obnovljeni Društveni dom u Dervišagi obišao je danas gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

00:40 Darko Puljašić

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.. Ukupna vrijednost projekta je 1.594.219,23 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1.563.514,23 kuna, a bespovratna sredstva 954.808,54 kuna. Grad Požega sufinancira projekt s 639.410,69 kuna.

U zgradi su smještene i humanitarna te braniteljska udruga, a prostor mogu koristiti i svi građani. Nakon završetka radova zgrada će se, uz funkcionalnost, potpuno opremljenu kuhinju te najveću rashladnu jedinicu u Požeško-slavonskoj županiji, odlikovati i znatnom energetskom uštedom.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?