Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Najavljena izložba, predavanje i koncert povodom 125. obljetnice rođenja skladatelja Josipa Andrića

Glazbena škola Požega i Gradski muzej Požega pripremili su prigodni program povodom 125. obljetnice rođenja skladatelja Josipa Andrića

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 305

Glazbena škola Požega i Gradski muzej Požega pripremili su prigodni program povodom 125. obljetnice rođenja skladatelja Josipa Andrića.

Ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević zahvalio je predstavnicima Gradskog muzeja Požega, Hrvatskoj glazbenoj udruzi „Festival bunjevački pisama“ i Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice, na partnerstvu u organizaciji obilježavanja obljetnice. Najveću zahvalu uputio je autorici izložbe, višoj kustosici Gradskog muzeja Maji Žebčević Matić te pročelniku Odjela za tambure Glazbene škole Saši Botičkom.

Ravnateljica Gradskog muzeja Mirela Pavličić Hein ističe da su ove dvije ustanove i prije uspješno surađivale na realizaciji raznih projekata.

00:57 Mirela Pavličić Hein

Autorica izložbe Maja Žebčević Matić ističe da je Požega najopjevaniji grad u Slavoniji, jer je samo Andrić o Požegi skladao pedesetak skladbi, od preko pet stotina djela koje je ostavio iza sebe.  

00:50 Maja Žebčević Matić

Koncert je najavio pročelnik Odjela za tambure Saša Botički, ističući da su pripremajući projekt stvorili vjerojatno najveću arhivu nota Josipa Andrića. Za koncert su se bazirali na kompozicije iz njegovog požeškog razdoblja, a na koncertu će biti zastupljene klavirske, zborske i tamburaške kompozicije. Uz četiri klavirske te četiri pjevane kompozicije, središnji dio su tamburaške, koje je Andrić najviše pisao.

00:25 Alen Botički

U programu će sudjelovati preko stotinu učenika Glazbene škole Požega, kroz Veliki zbor i nekoliko orkestara. Otvorenje izložbe „Pod požeškim brdima“ u predvorju Glazbene škole Požega je u utorak 26. studenoga od 18 sati, dok je autorski koncert „Djela Josipa Andrića“ u Koncertnoj dvorani Glazbene škole od 19,30 sati.

Dva dana poslije, u četvrtak 28. studenoga, u Plavoj dvorani Glazbene škole Požega bit će održano predavanje Maje Žebčević Matić  pod nazivom „Josip Andrić i Požega“. Početak je u 18 sati i ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?