Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Otvoren dograđeni dio pleterničkog Dječjeg vrtića, koji pohađa gotovo 300 djece

Današnju svečanost uveličali su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi Matilda Copić, koje su otvorile novi dio Dječjeg vrtića Tratinčica

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1069

U Pleternici je prijepodne otvoren dograđeni dio Dječjeg vrtića Tratinčica, ukupne korisne površine 576m2, s dodatnih pet skupnih soba s garderobama i sanitarnim čvorovima te prostorijama za odgojno-obrazovne djelatnike. Vrtić je otvoren ne tako davne 2013. godine, no vrlo brzo je postao malen kapacitetom. Danas ustanovu pohađa gotovo 300 djece, od jasličke dobi do predškolaca, o kojima se brine 28 zaposlenika.

Projekt nadogradnje financiran je od strane Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi u iznosu od 7,4 milijuna kuna, i s 1,5 milijuna kuna Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Današnju svečanost uveličali su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi Matilda Copić, uz lokalne dužnosnike župana Alojza Tomaševića, gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić i druge goste.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Nikolina Hačka istaknula je da su oni u vrtiću nakon roditelja prvi odgajatelji i polako djecu uvode u životne situacije, udaraju temelje prije škole, dodavši da nakon proširenja primaju 60 novih mališana.

Djeca su ponos našeg grada, naša snaga i nasljeđe, izjavila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

00:55 Antonija Jozić

Župan Alojz Tomašević dodaje da je najsretniji kad se otvaraju projekti poput dječjih vrtića, jer je to garancija da Hrvatska živi i da će živjeti u budućnosti, pohvalivši gradonačelnicu za sve projekte koje ostvaruje u Pleternici.

00:45 Alojz Tomašević

Ravnateljica Agencije Matilda Copić je čestitala svima koji su na bilo koji način dio provedbe projekta, te dodala da će osim roditelja i djece, korist od projekta imati i pet novozaposlenih u vrtiću.

Istaknula je da ako se netko pita „zašto se dječji vrtići sufinanciraju iz poljoprivrednog resora“, odgovor je „jer se među ovom djecom kriju budući poljoprivrednici“, koji će ostati u ruralnom kraju, održavati ga živim i od koga će kupovati poljoprivredne proizvode.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković također je čestitala gradonačelnici, jer uspijeva iskoristiti sva dostupna sredstva iz EU fondova, nacionalnog, područnog i lokalnog proračuna, rekavši da njena upornost treba biti uzor svima.

00:50 Marija Vučković

Ministarstvo poljoprivrede ima zadaću osigurati i obnovu sela, da život ovdje bude bolji i moderniji, privlačniji od života u urbanim sredinama, dodala je Vučković, rekavši da ministarstvo u Hrvatskoj danas financira izgradnju ili obnovu 200 vrtića vrijednih preko milijardu kuna.

Nakon otvorenja, nove prostore blagoslovio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Pleternica i rektor Svetišta Gospe od Suza Antun Čorković.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?