Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Srce umjesto lampaša

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, učiteljice i učenici nižih razreda OŠ Julija Kempfa, pridružili su se nedavno oglašenoj inicijativi „Srce umjesto lampaša“ kojoj je cilj potaknuti ljude da razmisle o ekološkoj strani kupnje velikih količina lampiona. Lampioni su napravljeni od plastike, punjeni su parafinom i ne mogu se reciklirati, već se bacaju na smetlište.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 863

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, učiteljice i učenici nižih razreda OŠ Julija Kempfa, pridružili su se nedavno oglašenoj inicijativi „Srce umjesto lampaša“ kojoj je cilj potaknuti ljude da razmisle o ekološkoj strani kupnje velikih količina lampiona. Lampioni su  napravljeni od plastike, punjeni su parafinom i ne mogu se reciklirati, već se bacaju na smetlište.

 

 

 

Stoga su učenici od kuće donijeli staklene teglice, čije je dno pokriveno negorivim materijalom (pijesak, šljunak) i  svijeću te skupa s učiteljicama ukrasili svoje lampione. Svaki je lampion unikatan i ponovno upotrebljiv. Procjenjuje se da se samo u Hrvatskoj godišnje proizvede 35 milijuna nadgrobnih svijeća te oko 20.000 tona otpada od lampiona. Odlučili smo se i na ovaj način dati svoj doprinos očuvanju okoliša, smanjenju konzumerizma i poticanju kreativnosti.

 

Učenici su svoje radove izložili ispred škole, kako bi na taj način odali počast Gradu heroju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?