Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Martinje VUP-a: Vinski kum Jean-Luc Prost, direktor vinske škole Avize Viti Campus iz francuske pokrajine Champagne

Tradicionalnom ceremonijom pred velikim brojem gostiju i prijatelja, eminentnih vinara kutjevačkog vinogorja te profesora i djelatnika, Veleučilište u Požegi proslavilo je večeras Martinje

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 864

Tradicionalnom ceremonijom pred velikim brojem gostiju i prijatelja, eminentnih vinara kutjevačkog vinogorja te profesora i djelatnika, Veleučilište u Požegi je u svom podrumu i klijeti u Podgorju večeras proslavilo Martinje.

Ceremoniju krštenja mošta obavio je vinski kardinal Vlado Bauer, a kum je bio Jean-Luc Prost, direktor vinske škole Avize Viti Campus iz francuske pokrajine Champagne, s kojom je Veleučilište u Požegi sredinom listopada ove godine potpisalo partnerski ugovor za projekt KA2-Vinimob iz programa Erasmus+.

Pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi mr.sc. Josip Mesić ocijenio je vinogradarsku godinu za nama izuzetnom.

- Visoka kvaliteta grožđa, fermentacija je prošla zadovoljavajuće i mlada vina pokazuju potencijal koji će postići tijekom odležavanja i dozrijevanja. Godina je iznadprosječna, ako ste uspjeli sačuvati grožđe tijekom lipnja i srpnja, za vrijeme kišnog razdoblja. Bila je izuzetno zahtjevna vinogradarska godina, jer se vinograd morao trenirati mnogo puta i ponavljati tretmane. Nakon toga je započelo toplo i sušno razdoblje, kad grožđe više ne treba toliko oborina, pa su bili optimalni uvjeti za dozrijevanje, što će pokazati buduće vino - izjavio je Josip Mesić.

Za dobro raspoloženje i glazbenu pratnju pobrinuli su se Tamburaši Rubato.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?