Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Jumicar - program prometne kulture za najmlađe

Program prometne kulture za najmlađe preventivna je edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižih razreda osnovnih škola

Autor: RVA/Policijska uprava požeško-slavonska
Fotografija: RVA/Policijska uprava požeško-slavonska
Datum:
Broj pregleda: 511

U četvrtak, 24. listopada, na igralištu Osnovne škole „Mladost“ u Jakšiću, proveden je  Jumicar - program prometne kulture za najmlađe.

Program prometne kulture za najmlađe preventivna je edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižih razreda osnovnih škola. Program je Hrvatska inačica Jumicar koncepta koji je potekao iz Finske prije više od 27 godina i provodi se u većini europskih zemalja. Naime, ovaj finski koncept obuke djece u cestovnom prometu educira djecu kako se odgovorno ponašati u prometu putem predavanja o ponašanju pješaka i biciklista u javnom prijevozu, svrsi reflektirajuće odjeće, raspoznavanju zvučnih signala u prometu, kao i direktnoj primjeni navedenih znanja. Na postavljenom poligonu učenici su mogli saznati kako vozači vide promet, a kako pješaci te su stekli teoretska i praktična znanja iz područja prometne kulture. Edukaciji su  prisustvovali i  Auto klub Požega, Crveni križ i DVD Jakšić.

Po provedenoj obuci polaznici su dobili diplome  o sudjelovanju koje im je simbolično uručio zamjenik načelnika općine Jakšić Mile Barišić.

Ovim projektom nastoji se podići razina prometne kulture te stupanj znanja i vještina potrebnih za sigurno sudjelovanje djece u prometu, ali i utjecati na preuzimanje odgovornosti kod djece, predviđanje opasnosti i zaključivanje o uzročno-posljedičnoj vezi ponašanja u prometu i svakodnevnim potencijalno opasnim situacijama.


  

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?