Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Večernjakov digitalni bus i ministar uprave Ivan Malenica danas u Požegi

Kao dio projekta #DIGITALNO DRUŠTVO – DIGITALNA HRVATSKA, Večernji list je u suradnji s Ministarstvom uprave i partnerima na edukativnoj turneji

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 428

Kao dio projekta #DIGITALNO DRUŠTVO – DIGITALNA HRVATSKA, Večernji list je u suradnji s Ministarstvom uprave i partnerima na edukativnoj turneji. Večernjakov digitalni bus stigao je danas u 16 sati na Trg Svetog Trojstva u Požegi, a specijalni edukatori bili su na raspolaganju svim građanima, kako bi ih informirali i upoznali s mogućnostima korištenja digitalnih platformi u svakodnevnom životu.

Građani su, primjerice, mogli preuzeti svoj primjerak besplatnog čitača osobnih iskaznica i naučiti kako se služiti sustavom e-Građani, ali i kako registrirati e-Obrt ili e-Tvrtku. Cilj ove digitalne putujuće edukativne turneje jest približiti građanima svakodnevno korištenje digitalnih platformi u životu, kako bi na taj način manje gubili vrijeme čekajući u redovima pred šalterima raznih institucija i poboljšali kvalitetu života sebi i svojim najbližima.

Turneju Večernjakovog digitalnog busa u Požegi posjetili su danas ministar uprave Ivan Malenica te gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Evo što s izjavili:                                                                        

  • Do danas je 750.000 građana postalo e-Građaninom. Cilj nam tu brojku povećati uvođenjem novih usluga. U ovom trenutku imamo 61 uslugu koju nudimo kroz sustav e-Građanin, što znači da nema odlaska u javno-pravno tijelo, nego se može preko interneta ostvariti uslugu i isprintati dokument, bez gubljenja vremena. Mi pripremamo e-Pristojbu, da građani mogu platiti pristojbu, a da ne moraju odlaziti u banke, nego poslati uplatnicu putem interneta. Želja nam je da iduću godinu završimo sa preko milijun građana koji koriste ovu uslugu. Digitalizacija jave uprave nije budućnost, ovo je nešto što se već događa. Mi pripremamo i internu digitalizaciju, kroz koju povezujemo preko 300 državnih tijela, a isto tako idemo i u ovom dijelu prema građanima.- izjavio je ministar Ivan Malenica.

Gradonačelnik Darko Puljašić do danas nije bio e-Građanin, no danas je iskoristio priliku i to postao.

  • Pozivam sve sugrađane da manje „klikaju“ portale i manje bitne stvari, jer kroz ovaj sustav imaju mogućnost vrlo jednostavno doći do svih podataka i dokumenata, manje gubiti vrijeme u redovima i biti ljuti na službenike. Pozdravljam ovaj projekt ministarstva uprave i ministra. Dođite i pridružite se 21. stoljeću, nemojte biti u kamenom dobu. – izjavio je gradonačelnik Puljašić.

Osim Požege, Večernjakov digitalni bus proteklih je dana posjetio Čakovec, Šibenik i Zagreb.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?