Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Autosjedalica - uvijek i bez iznimke

Autosjedalica - uvijek i bez iznimke

Rodine volonterke prijepodne su, s djelatnicima Policijske uprave požeško-slavonske, kod Osnovne škole „Dobriše Cesarića“ u Požegi provele edukativno-preventivnu akciju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 519

U okviru projekta „Sigurno u autosjedalici“, kojeg provodi Udruga Roda već 15 godina, i uz financijsku podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, otisnuto je 8. dopunjeno izdanje brošure „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“. Brošura sadrži 28 stranica i tiskana je u 20.000 primjeraka, koje će preko policijskih uprava doći do svih krajeva Hrvatske.

Rodine volonterke prijepodne su, s djelatnicima Policijske uprave požeško-slavonske, kod Osnovne škole „Dobriše Cesarića“ u Požegi provele edukativno-preventivnu akciju, u kojoj su dijelile navedene brošure te educirale roditelje o pravilnom korištenju autosjedalica.

Naime, autosjedalica se mora koristiti uvijek i bez iznimke, ne samo zbog zakonske obaveze, nego prvenstveno da bi se dijete zaštitilo što je moguće više u slučaju nezgode ili sudara. Autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 % , no samo ako se pravilno koriste. Nažalost, 80 % roditelja u Hrvatskoj koristi autosjedalice na nepravilan način.

Evo je što je o ovoj akciji, ali i o novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, medijima rekla glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković.

01:01 Nikolina Janković

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?