Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Glazbeno-duhovni program za mlade "Otvorite vrata Kristu" održat će se u subotu 21. rujna

Glazbeno-duhovni program za mlade "Otvorite vrata Kristu" održat će se u subotu 21. rujna

Autor: RVA/Požeška biskupija
Fotografija: Požeška biskupija
Datum:
Broj pregleda: 871

U subotu će se u Požegi održati Biskupijski dan prigodom 22. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina biskupa. Tom prigodom će se na početku pastoralne godine u sjedištu Biskupije okupiti svi kojima je povjerena određena služba u požeškoj mjesnoj Crkvi. Svi sudionici Biskupijskog dana će se u 12 sati okupiti u požeškoj Katedrali gdje će započeti zahvalno euharistijsko slavlje, tijekom kojega će bogoslov Matej Siluković iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu biti zaređen za đakona.

Istoga dana u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Požeške biskupije u 20 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc (Grabrik) u Požegi održat će se glazbeno-duhovni program za mlade pod geslom Otvorite vrata Kristu 2019. Ove godine program se održava po treći puta, a jedan je od plodova Trećeg Biskupijskog euharistijskog kongresa održanog u Požegi 2017. godine.

I ove godine svoje posebno mjesto u spomenutom glazbeno-duhovnom programu odnosno koncertu duhovne glazbe imaju mladi okupljeni u Biskupijski zbor mladih koji će pjevati zajedno s izvođačima. U programu će nastupiti brojni poznati izvođači hrvatske glazbene scene, od kojih izdvajamo fra Marina Karačića, Hannu Pölhe, Mariju Husar, Rafaela Dropulića Rafu, Vanessu Mioč i sestre Halužan, Stjepana Lacha te domaćeg izvođača Marka Marića. Cijeli koncert na instrumentima prate glazbenici duhovnog benda ” Srce Isusovo ” Molitvena zajednica iz Zagreba: Mario Klarić (bubnjevi), Andrej Grozdanov (el. gitara), Marijo Bilić (bas gitara) i Stjepan Habunek (klavijatura). Spomenuti glazbeno-duhovni program, među ostalim, želi biti iskaz zahvalnosti Bogu na daru utemeljenja Požeške biskupije te promicati među mladima kult svetoga pape Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije.

Za razliku od prošle godine, kada je koncert bio održan na Trgu Svete Terezije u Požegi, ove godine će se održati u Športskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi, s početkom u 20 sati. Nakon glazbenog programa, kao vrhunac večeri uslijedit će euharistijsko klanjanje u požeškoj Katedrali. Pripremu programa koordinira Pastoralni centar Požeške biskupije, a u organizaciju su uključeni mladi svećenici, vjeroučitelji, animatori i brojni drugi volonteri i dobročinitelji.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?