Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Tehničkoj školi u Požegi odobrena dva Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva

Tehničkoj školi u Požegi odobrena dva Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Tehničkoj školi dva Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva

Autor: RVA/Tehnička škola
Fotografija: RVA/Tehnička škola
Datum:
Broj pregleda: 253

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Tehničkoj školi dva Erasmus+ KA2 projekta školskog partnerstva:

Together in Environmental Solutions Learning Activities (TESLA)            

With the Skills of the Future for a Successful Job and Life

Together in Environmental Solutions Learning Activities (TESLA)         

Projekt će potaknuti svijest učenika o održivom razvoju korištenjem obnovljivih izvora energije i savjesnoj uporabi energije. Pružiti će pregled energetskih resursa, njihove upotrebe i ograničenja. Dio projekta posvećen je znanstveniku Nikoli Tesli, njegovom životu, radu i izumima. Kroz projekt povezati će se sadržaji  fizike, energetike, elektrotehnike i ekologije. Osnažiti će suradnja srednjih škola i institucija važnih za energiju i ekologiju te razmjena dobre prakse na europskoj razini.

U projektu sudjeluju škole iz četiri zemlje:

Tehnička škola, Hrvatska, Požega (koordinator)              

Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschule Linz, Austrija, Linz 

Kanepi Gümnaasium, Estonija, Kanepi

Liceul Teoretic Coriolan Brediceanu, Rumunjska, Lugoj

Ukupni proračun projekta je 97.771,00 eura, od čega je Tehničkoj školi kao koordinatoru dodijeljeno 28.840,00 eura.

Projekt obuhvaća 4 mobilnosti (Hrvatska, Estonija, Rumunjska i Austrija) u kojima će uz učenike i nastavnike partnerskih škola  sudjelovati po 6 učenika i dva nastavnika iz Tehničke škole.

With the Skills of the Future for a Successful Job and Life

Opći je cilj projekta poticanje izvrsnosti i inovacija u obrazovanju, istražiti i primijeniti učinkovite inovativne metode učenja.  

Europski referentni okvir ključnih kompetencija definira kompetencije potrebne svakom građaninu Europe za osobno ispunjenje i razvoj, zapošljavanje, socijalnu uključenost i aktivno građanstvo. Sustavi obrazovanja i osposobljavanja mogu osposobiti ljude za ove kompetencije.

Cilj projekta je osposobiti učenike  za razvijanje originalnih rješenja i ideja. Kvalitete koje će učenici steći preklapaju se sa sposobnostima koje danas zahtijeva poslovni svijet. Projekt je osmišljen sa ciljem da poboljša stjecanje osnovnih vještina naših učenika koji će biti upoznati s ključnim principima i komponentama projektnog učenja.

U Estoniji će nastavnici sudjelovati na seminaru o vještinama 21. stoljeća te će ih svi partneri uz pomoć raznih aktivnosti uvježbavati s učenicima u njihovim školama.  Fokus je na učenju u interaktivnom i međunarodnom okruženju primjenjivom na stvarne okolnosti.

U projektu sudjeluju škole iz pet zemalja:

Kanepi Gümnaasium, Estonija, Kanepi (koordinator)

Suleyman Demirel Anadolu Lisesi, Turska, Istanbul

Osnovna šola F. S. Finžgarja Lesce , Slovenija, Lesce

Tehnička škola, Hrvatska, Požega

IIS Petrucci Ferraris Maresca, Italija, Catanzaro 

Ukupni proračun projekta je 116. 901,00  eura, od čega je Tehničkoj školi kao partneru dodijeljeno 24.453,00  eura.

Projekt obuhvaća jednu mobilnost za nastavnike (Estonija) te 4 mobilnosti (Hrvatska, Turska, Italija i Slovenija) u kojima će uz učenike i nastavnike  ostalih partnerskih škola  sudjelovati po  5 učenika i dva nastavnika iz Tehničke škole.

Oba projekta odvijati će se tijekom dvije školske  godine: 2019./20. i 2020./21.  Uz mobilnosti, učenici će raditi i na brojnim aktivnostima online putem eTwinning platforme koja će omogućiti suradnju učenika i nastavnika, praćenje rada učenika te  diseminaciju i evaluaciju projekata u svim njihovim fazama.

Projekte je od strane Tehničke škole u Požegi pripremala i pisala profesorica Marina Mirković, koordinatorica ovih projekata u školi. Njeni zamjenici su profesori  Hrvoje Mikolčević i Tomislav Živković. Projektima će za Tehničku školu potpunu financijsku potporu dodijeliti  Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Istraživanje i kreativnost putem učinkovitih projekata povezati će učenike i nastavnike iz različitih zemalja, okruženja, s različitim iskustvima iza sebe. Aktivnosti u projektu potaknuti će učeničku maštu, kreativnost, pronalaženje novih rješenja uz učenje o sebi, drugima i okolini.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?