Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Josip Budimir: Kutjevo će postati sredina poželjna za dolazak novih sugrađana

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, proslavljen je dan Grada Kutjeva i blagdan Male Gospe

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 909

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, proslavljen je dan Grada Kutjeva i blagdan Male Gospe. Na sjednici su bili brojni dužnosnici, predstavnici Županije i svih gradova i općina s područja županije, gosti, uzvanici, gospodarstvenici, obrtnici, poduzetnici i poljoprivrednici s područja Grada Kutjeva, među kojima i vinar Miroslav Škoro.

Sjednicu je otvorio Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutjeva, pozdravivši sve goste.

U desetominutnom filmu predstavljeni su nedavno dovršeni, aktualni i budući projekti na području Kutjeva, a nakon čega se obratio gradonačelnik Josip Budimir. Posebno je istaknuo izgradnju i opremanje dječjeg vrtića vrijednog oko 10 milijuna kuna, koji je u fazi javne nabave, te budući projekt izgradnje Kuće graševine vrijedan oko 80 milijuna kuna.

Kao probleme je spomenuo ono što tišti i druge slavonske sredine poput depopulacije, sve starijeg stanovništva koje se oslanja na socijalnu skrb i pomoć te negativnu atmosferu, koja se širi puno brže od lijepih stvari. Podsjetio je na situaciju koju je zatekao prije pet godina, kad je stupanjem na dužnost krenuo s minusima i bez projekata.

„Siguran sam da će realizacijom planiranih projekata Kutjevo postati sredina poželjna za život, privlačna za ostanak postojećih i dolazak novih sugrađana te da sa samo malo više optimizma i zajedništva možemo postići lijepe stvari. Mala smo sredina i umjesto svađe, idemo povoljne okolnosti iskoristiti za rast i razvoj.“, rekao je Budimir te se zahvalio svima na suradnji i podršci, posebno zamjeniku gradonačelnika Ivici Malnaru, djelatnicima Gradske uprave, Gradskom vijeću na podršci, županu Tomaševiću, saborskom zastupniku Luciću, pomoćniku ministra Davoru Huški te svima drugima koji su mu bili potpora.

Predsjednik Matice umirovljenika Grada Kutjeva Nediljko Nenadić zahvalio je gradonačelniku Budimiru na potpori projektu „Zlatne ruke pune posla“ i uručio mu prigodan poklon – zlatovez boce i lopte.

Dan grada čestitali su čelnicima Kutjeva gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, zatim kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, župan požeško-slavonski Alojz Tomašević, dok se u ime svih gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Požeško-slavonske županije ove godine obratio općinski načelnik Čaglina Dalibor Bardač.

Ove godine pet je dobitnika zahvalnica Grada Kutjeva te dva dobitnika godišnje nagrade Grada Kutjeva. Zahvalnica Grada Kutjeva dodijeljena je kutjevačkoj Udruzi mladih, Hrvatskom planinarskom društvu Vidim, Obiteljskom poduzeću PSC Ferenčak, učeniku Krešimiru Dukmeniću te Glazbenom sastavu Šljivova grana.

Nakon dugo vremena dodijeljene su i godišnje nagrade Grada Kutjeva. Godišnja nagrada dodijeljena je Željku Adžiću, bivšem vrsnom nogometašu, reprezentativcu i strijelcu prvog pogotka uopće u HNL-u, te prvaku Hrvatske s Dinamom, koji se tokom godina istaknuo kroz svoj društveno-korisni rad i suradnju, napose u pomaganju kroz česte donacije za razvoj sporta u gradu. Godišnja nagrada Grada Kutjeva dodijeljena je i  Dragi Hruški, koji je nakon 36 godina staža u OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu, otišao u zasluženu mirovinu.

U kulturno-glazbenom dijelu programa predstavila se Kutjevčanka Vanesa Iličić, učenica 4. razreda srednje Glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu. Sjednica je zaključena s dvije pjesme koje je otpjevala muška pjevačka skupina Grabarčani iz Grabarja. 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?