Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Ministarstvo: Kontaktirali smo Kempfovu školu zbog dodatne dokumentacije, sutra će se razmotriti žalba

Ministarstvo: Kontaktirali smo Kempfovu školu zbog dodatne dokumentacije, sutra će se razmotriti žalba

Stigao je odgovor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na naš upit vezano za najavljeni prosvjed roditelja učenika s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa u Požegi

Autor: RVA
Fotografija: ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 581

Na naš upit vezano za najavljeni prosvjed roditelja učenika s posebnim potrebama OŠ Julija Kempfa u Požegi, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je odgovorilo:

„Poštovani,

Ministarstvo je kontaktiralo školu te zatražilo dodatnu dokumentaciju koju će, zajedno sa žalbom, sutra razmotriti Povjerenstvo za ponovnu procjenu zahtjeva sastavljeno od stručnjaka s Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta te liječnica opće medicine.

Napominjemo da je svim učenicima s teškoćama u razvoju koji pohađaju posebne razredne odjele ili odgojno-obrazovne skupine u Osnovnoj školi Julija Kempa u Požegi osigurana profesionalna potpora učitelja edukacijskog rehabilitatora u razredu ili skupini koju pohađa i stručne službe škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja do kraja kolovoza je već osiguralo 736 pomoćnika više u odnosu na prošlu godinu. Do 31. kolovoza dane su prethodne suglasnosti za uključivanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za više od 3800 učenika, dok ih je 2018./2019. godine bilo 3064.

S poštovanjem,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja"

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?