Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Povodom dana Općine Velika održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Velika

Danas je u Vatrogasnom domu Velika povodom dana Općine Velika, uz blagdan sv. Augustina, nebeskog zaštitnika župe, održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 601

Danas je u Vatrogasnom domu Velika povodom dana Općine Velika održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su nazočili načelnik općine Velika Vlado Boban, predsjednica Općinskog vijeća Velika Antonija Pavlović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo te ostali načelnici i uvaženi gosti.

 

 

Predsjednica Općinskog vijeća Velika Antonija Pavlović svečano je otvorila sjednicu te čestitala blagdan sv. Augustina, nebeskog zaštitnika župe Velika. Istaknula je kako Općinsko vijeće kao odgovorno tijelo nastoji stvoriti uvjete za kvalitetniji život i ostanak mladih na ovom području razvojem infrastrukture, potporama za razvoj obrta i suficitarnih djelatnosti kao i potporama za razvoj turizma kao jedne od primarnih djelatnosti. Izrazila je zahvalnost na ukazanom povjerenju na temelju čega su realizirani razni projekti te na korektnim odnosima unutar vijeća i kvalitetnim prijedlozima vijećnika i mještana.

 

 

Načelnik Općine Velika Vlado Boban rekao je kako mu je ovo peti mandat te da se „radi kao nikad dosad“, istaknuvši kako je samo u polovici mandata napravljeno više nego u protekla četiri mandata novom poreznom reformom, novim odlukama vlade i novim načinom preustroja lokalnih jedinica što je rezultiralo osjetom u proračunima – povećanjem od izvornog proračuna decentraliziranih sredstava koje iznosi preko 20 posto. Osvrnuo se na ovogodišnji rad te istaknuo kako su prije dva mjeseca otvorili jedan od najmodernijih društvenih domova u Radovancima te najavio kako će uskoro započeti izgradnja Reciklažnog dvorišta. Od kapitalnih radova, spomenuo je sustav odvodnje Trenkovo – Trnovac, u vrijednosti preko 100 milijuna kuna te najavio kako projekt ide dalje i sa svim ostalim naseljima Općine Velika.

 

 

Uručena su i priznanja te nagrade, a redom su ih dobili NK Papuk Velika, Monika Jelić, članica Taekwondo kluba Velika, Park Prirode Papuk, Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika te Udruga Veličanka.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?