Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Radovi u staroj zgradi zgradi Knjižnice teku prema planu

Gradonačelnik Darko Puljašić s ravnateljicom knjižnice Aleksandrom Šutalo obišao je danas gradilište

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 370

Radovi na staroj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Požega koji su krenuli početkom svibnja ove godine, napreduju prema planu. Gradonačelnik Darko Puljašić s ravnateljicom knjižnice Aleksandrom Šutalo obišao je danas gradilište. Do sada su u prostoru stare zgrade knjižnice izvedeni međukatna konstrukcija i podovi, napravljena su statička ojačanja, izvedeni radovi na sustavu grijanja i hlađenja te djelomičnom automatizacijom sustava za klasifikaciju, obavljeno rušenje zidova unutar objekta, a pri kraju su radovi žbukanja  i elektro-instalacijski te stolarski radovi.

Radove izvodi tvrtka L-projekt. Gradonačelnik Puljašić podsjetio je da radovi traju od  2006. godine te da je projekt do sada koštao oko 16 milijuna kuna. Gradska uprava je, uz pomoć Ministarstva kulture, uložila značajna dodatna sredstva te se nadaju da će do kraja godine ova faza biti završena. Okvirnim sporazumom s izvođačem radova ugovoren je iznos od 7,5 milijuna kuna.

00:49 Darko Puljašić

Knjižnice djeluje u privremenom prostoru, no usporedo s tim, djelatnici rade i na programima za novu knjižnicu. Ravnateljica Šutalo ističe da rade na osmišljavanju novih programa jer im je  želja i cilj, onog dana kada se uređena knjižnica otvori, da ne prezentiraju građanima i korisnicima samo novu zgradu već i novu knjižnicu. Dodala je da knjižnice više nisu skladišta knjiga nego se opremaju, rade i osmišljavaju javni su prostori, javni servisi za boravak i druženje građana i korisnika. Dok traju radovi Gradska knjižnica i čitaonica Požega smještena je u privremenom prostoru udaljenom pedesetak metara od stare zgrade, na adresi Antuna Kanižlića 1. 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?