Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana 10. Izvanredna sjednica Županijske skupštine

Održana 10. Izvanredna sjednica Županijske skupštine

Skupština je jednoglasno donijela odluku o donošenju trećih izmjena i dopuna prostornog plana Požeško – slavonske županije te odluku o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Požeško – slavonske županije.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 184

U Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije danas je održana 10. Izvanredna sjednica Županijske skupštine na kojoj je od 37 vijećnika, nazočno bilo njih 28. Skupština je jednoglasno donijela odluku o donošenju trećih izmjena i dopuna prostornog plana Požeško – slavonske županije čime se osigurala i utvrdila prostorna lokacija akumulacije Kamenska na rijeci Orljavi.

 

 

Župan nije skrivao zadovoljstvo početkom realizacije projekta izgradnje akumulacije zbog obrane od poplava na prostoru Kamenske. „U zadnjih nekoliko dana dobili smo i sve potrebne suglasnosti i potvrdu da su svi dokumenti pripremljeni zakonski, ne postoje ograničenja, a na temelju ove odluke koju ste danas donijeli, slobodno možemo reći kako su sve temeljne predradnje napravljene. Napokon ćemo dobiti vitalan objekt čija svrha nije samo obrana od poplava već ima i turističke potencijale za gospodarski razvoj u središnjem dijelu naše županije.“, rekao je župan.

 

00:46 Alojz Tomašević

 

Jednoglasno je donešena i odluka o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Požeško – slavonske županije. Ovom odlukom napravila se reorganizacija dosadašnjeg principa rada čime se omogućila povezanost zdravstvenih ustanova, a odluka je pripremljena sukladno odredbama novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti. “Važno je da ovim reguliramo odnose između zdravstvenih ustanova kako bi se ostvarila učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga. Riječ je o povezivanju i automatizmu u donošenju odluka koje često na terenu mogu biti ključne za život unesrećenog“, izjavio je župan.

 

00:50 Alojz Tomašević

 

 

Raspravljalo se još i o prijedlogu odluke o kriterijima za određivanje zakupnine za poslovni prostor koji u zakup daje Dom zdravlja te o prijedlogu odluke o broju ordinacija koje će djelatnost obavljati u okviru Doma zdravlja Požeško – slavonske županije. Oba prijedloga, također su usvojena.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?