Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Kako samozaštiti stanove i kuće tijekom godišnjih odmora?

Kako samozaštiti stanove i kuće tijekom godišnjih odmora?

Na današnjoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj glasnogovornica Nikolina Janković predstavila je sigurnosnu problematiku u prvom polugodištu 2019. godine

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 305

Na današnjoj konferenciji za medije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj glasnogovornica Nikolina Janković predstavila je sigurnosnu problematiku u prvom polugodištu 2019. godine.

00:45 Nikolina Janković

Još jednom je skrenula pozornost građanima na značaj samozaštitnog ponašanja, a pogotovo u vrijeme ljetnih mjeseci kada je većina građana odsutna i koristi godišnje odmore. U cilju prevencije ovakvih kaznenih djela savjetuju građanima da i sami poduzmu određene mjere samozaštite, a mi smo izdvojili neke preporuke:

00:51 Samozaštita

Ujedno pozivaju sve, ukoliko imaju saznanja ili opravdanu sumnji o mogućim počiniteljima, a posebice ako je počinjeno kazneno djelo, da odmah obavijeste policiju na broj 192.

Na cestama u nadležnosti PU požeško-slavonske u  prvom polugodištu 2019.  zabilježeno je ukupno 246 prometnih nesreća, u kojima je  nastradalo 115 osoba – jedna je osoba poginula, 17 osoba je teško i 97 lakše ozlijeđeno. Inače, u prometnim nesrećama sudjelovalo  je ukupno 499 osoba, od čega 40 osoba pod utjecajem alkohola. U prvom polugodištu 2019. dogodilo se ukupno 110 prometnih nesreća u kojima je došlo do sudara vozila sa životinjom na cesti, dok se nastala materijalna šteta u istima cijeni na gotovo 376 tisuća.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?