Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Prva generacija magistara tamburaškog umijeća na prijemu kod župana

Župan Alojz Tomašević jutros je primio profesore koji su magistrirali na tamburi u prvoj generaciji na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Sašu Botičkog, Antuna Adžića i Ivana Karadžu.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 369

Župan Alojz Tomašević jutros je primio profesore koji su magistrirali na tamburi u prvoj generaciji na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Sašu Botičkog, Antuna Adžića i Ivana Karadžu.

 

 

Profesor Saša Botički zahvalio se županu na prijemu i istaknuo kako su završili diplomski studij tamburaškog umijeća u Osijeku, novootvoreni studij u trajanju od 2 godine te stekli zvanje magistar tamburaškog umijeća. Na studij se upisalo devet osoba, a Glazbena škola Požega, čiji je osnivač upravo Požeško – slavonska županija, može se pohvaliti  trojicom uspješnih tamburaša, profesora škole.

 

 

Župan Alojz Tomašević izjavio je kako je izuzetno ponosan, kao župan, ali i kao čovjek koji voli tamburašku glazbu što je imao priliku primiti prve magistre tamburaškog umijeća. Čestitao je profesorima na stjecanju zvanja te istaknuo kako se nada da će ostati raditi u Glazbenoj školi Požega i prenositi svoja znanja mladim naraštajima. Zahvalio im se što nisu zaboravili Slavoniju i njenu tamburu koja predstavlja tradiciju, kulturu i baštinu ovih prostora.

 

 

Župan je poručio neka ova predivna priča, bude poticaj i ostalima koji se žele okušati u sviranju ovog tradicijskog instrumenta.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?