Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Projekt „EXPORT – EXPERT“ vraća nadu dugotrajno nezaposlenih osobama

Grad Požega provodi projekt pod nazivom „EXPORT - EXPERT“ koji u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 416

Grad Požega provodi projekt pod nazivom „EXPORT - EXPERT“ koji u potpunosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo u travnju i traje do listopada 2020. godine, a ukupna vrijednost je gotovo 1,4 milijuna kuna.

Prijepodne je u prostorijama Lokalne razvojne agencije Požega u Poduzetničkom inkubatoru održana početna konferencija projekta. Gradonačelnik Požege Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvo zbog provedbe projekta te što se on provodi upravo u Poduzetničkom inkubatoru.

00:38 Darko Puljašić

Cilj je predstavio voditelj projekta Francisko Didović.

00:35 Francisko Didović

U strukturi nezaposlenih na području Požeško-slavonske županije dvije najugroženije skupine po pitanju nezaposlenosti čine mladi od 15 do 29 godina sa 33,7% nezaposlenih i dugotrajno nezaposlene osobe koje čine 43,25% istih.

Ističu da se s jedne strane, kao posljedica nezaposlenosti, javlja manjak motivacije za školovanje, povećava se devijantno ponašanje, pada stopa nataliteta, raste odljev mozgova i smanjuje se buduća potrošnja, dok s druge strane kod pojedinaca pada razina financijskih resursa kojima raspolažu, smanjene su mogućnosti upravljanja nad osobnim i profesionalnim životom te raste osjećaj nesigurnosti. Kroz projekt će pojedinci steći dodatna znanja i vještine koji će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te na taj način lakše dođu do posla.

Očekuje se da će 30 pripadnika ciljne skupine proći će tečajeve razvoja mekih vještina i programe formalnog obrazovanja, te će kroz projekt steći dodatna znanja i vještine koja će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te lakše dođu do zaposlenja.

Sve informacije možete pronaći na web stranicama projekta: www.export-expert.com.hr

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?