Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] HDZ: Još uvijek volimo jedni druge, sačuvajmo povjerenje u stranku i ljude koji ju vode

Stotine članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice okupilo se u subotnje poslijepodne na ribnjaku u Emovačkom Lugu na tradicionalnom druženju koje organizira Gradski odbor HDZ-a Požega

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1226

Stotine članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice okupilo se u subotnje poslijepodne na ribnjaku u Emovačkom Lugu na tradicionalnom druženju koje organizira Gradski odbor HDZ-a Požega.

Predsjednik Gradskog odbora stranke i gradonačelnik Požege Darko Puljašić u svom je obraćanju rekao da je lijepo vidjeti kako HDZ u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji još uvijek živi obiteljski život.

„Još uvijek volimo jedni druge i još uvijek smo iskreni jedni prema drugima. Ovo je jedina stranka koja voli Hrvatsku, jedina stranka koja je obranila Hrvatsku i koja može odvesti Hrvatsku u Europu, da imamo bolji život, onakav kakav su sanjali naši branitelji. Sve ovo dugujemo njima jer oni su nas neizmjerno zadužili, jer ova stranka je dala najviše kad se stvarala Hrvatska.

Vi ste ti koji nam dajete potporu, a mi ovaj posao radimo da bi nam svima bilo bolje, da bi najmlađe obitelji  ostale u Hrvatskoj, jer Hrvatska je najljepša na svijetu, a mi smo ti koji će od ove zemlje stvoriti prekrasno mjesto za život“, rekao je Puljašić.

Podsjetio je da HDZ sam upravlja Gradskim vijećem Grada Požege i smatra da se vidi napredak te da se ravnomjerno ulaže u svaki dio područja grada Požege.

„Današnja vlada je prva prepoznala Slavoniju. Danas imamo dovoljno svog novca da možemo ulagati u knjige i pomagati umirovljenicima. MI smo odlična ekipa, europska stranka koja zna što vrijedi obitelj i stranka koja zna što hoće. Sve moramo raditi zajedno i držati se dogovora. Nadam se da vas nisam iznevjerio u ove dvije godine, hvala vam svima i neka nam živi jedna jedina Hrvatska“, rekao je Puljašić ispraćen pljeskom okupljenih.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a prof.dr.sc. Željko Glavić zahvalio je Gradskom odboru i gradonačelniku što je nastavio tradiciju okupljanja i pokazivanja zajedništva HDZ-a kao pokretača svega što su napravili u stvaranju i obrani države. Otvoreno je izrazio nezadovoljstvo rezultatima izbora za izbor članova u Europski parlament.

„Na proteklim izborima su nas podijelili na one koji su malo više ili manje HDZ-ovci, malo više ili manje Hrvati. Želim da nam se to nikada više ne ponovi. Takvim stavom neglasanja za svoju stranku izabrali smo kandidate iz protivničkih stranki. Nadam se da ste toga svjesni i da nam se to ponoviti neće.

Nemoguće da nas može zavesti nekoliko novinskih članaka, radijskih i TV emisija. Nemoguće je nevidjeti  da je hrvatskim braniteljima, kojima je bilo oduzeto pola onoga što su prije imali, ne samo sve vraćeno nego su novim zakonom dobili još više. Hrvatska vlada učinila ih je skupinom dostojnom poštovanja i djela kojeg su napravili i oni su to poštovanje zaslužili. Taj novi zakon donijela je vlada koju vodi HDZ.

Nismo vidjeli puno toga. Nismo vidjeli da su velike tvrtke i sustavi spašeni, nismo vidjeli da naši OPG-ovi više ne čekaju godinu i duže da ih Agrokor plati, nismo vidjeli da se Petrokemija više ne spominje kao problem, nismo vidjeli da se novci iz kontinentalne Hrvatske više ne šalju u brodogradilišta -  vreće bez dna. Nismo vidjeli da je u dvije i pol godine ove vlade prosječna plaća porasla za preko 700 kuna, nismo vidjeli da broj nezaposlenih nije rastao nego je i smanjen te smo se počeli ubrajati u zemlje s najvećim rastom broja zaposlenih.

Moramo vidjeti i to a je ovo prva vlada koja je prepoznala Slavoniju kao posebno ugroženu regiju jer do sad se radilo tako da je Slavonija dovedena u situaciju da ljudi koji žele živjeti od svog rada moraju ići iz Slavonije. To će rezultirati manjim iseljavanjem i vraćanjem ljudi. Porezna reforma je u dva ciklusa rasteretila poduzetnike, obrtnike, gospodarstvo, niz mjera koje hrvatska Vlada radi rezultirale su i time da smo iz rejtinga „smeća“ došli u investicijsku zonu, među države u koje se isplati ulagati.

Sve to mi koji smo članovi moramo sebi predočiti i razjasniti, ali moramo to govoriti i drugima, jer su još uvijek prejake sile kojima to nije važno. Ne možemo propustiti priliku da nastavimo ovim putem i izgrađujemo društvo za koje su se hrvatski branitelji izborili. Predsjednik Tuđman je rekao da želimo Hrvatsku u Europskoj uniji, NATO savezu i UN-u, a danas to Hrvatske i je.

Oni koji vode državu, a to su časni ludi, počevši od predsjednika Vlade, pozicioniraju stranku tamo gdje nas međunarodna zajednica može prihvatiti. Ne možemo mi Hrvatsku gurati tamo gdje joj nije mjesto. Molim vas i pozivam da ustrajemo u izgradnji stranke i društva na svim razinama, da sačuvamo povjerenje u stranku i ljude koji ju vode jer je to jedini način da ju učinimo boljom i onakvom za kakvu su se branitelji borili, kakvu su sanjali i da ju ostavimo puno bolju nego smo ju dobili. Neka svatko od nas da svoj doprinos na tom putu.

Želim da se i dogodine ovdje nađemo, da može reći da imamo predsjednicu Hrvatske iz HDZ-a te da se počnemo pripremamo za parlamentarne izbore na kojima HDZ mora ponovno dobiti vodeću ulogu da se ovaj kotač ne bi ponovno vraćao natrag“, zaključio je svoj inspirativni govor dr. Glavić.

Druženje je nakon uvodnih govora nastavljeno u opuštenoj atmosferi uz tamburaše Zlatna dolina te besplatan grah i osvježavajuća pića.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?