Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Petrovski koncert mladih glazbenika u Kaptolu

Petrovski koncert mladih glazbenika u Kaptolu

U sklopu Dana općine Kaptol u petak, 28. lipnja u Starom gradu u Kaptolu u crkvi sv. Jurja, održat će se koncert klasične glazbe „Tu es Petrus“ s početkom u 20 sati.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 525

U sklopu Dana općine Kaptol u petak, 28. lipnja u Starom gradu u Kaptolu u crkvi sv. Jurja, održat će se koncert klasične glazbe „Tu es Petrus“ s početkom u 20 sati. Organizatori koncerta su Stolni kaptol sv. Petra i Općina Kaptol. Nastupit će Zbor mladih požeških glazbenika, komorni orkestar s orguljašem Ivanom Šćepanovićem i dirigentom Josipom Prajzom, a ulaz je slobodan. Na programu su djela Pachelbela, Bartoluccija, Kolba, Barbera, Liszta, Klobučara, a posjetitelji će imati priliku uživati i u tri hrvatske praizvedbe Ećimovića, Prajza i Tonkovića.

 

Ovogodišnji svečani petrovski koncert Zbora mladih požeških glazbenika u neobičnom i čarobnom ambijentu povijesnog Starog grada u Kaptolu bit će poseban po svom glazbenom programu. Tematski je koncipiran oko dvije ključne smjernice. Prva smjernica jesu skladbe izvedene na nedavnom putovanju zbora u Rim, a među kojima se ističu tri skladbe mladih požeških skladatelja nastale na poticaj Zbora mladih požeških glazbenika koje će na ovom koncertu doživjeti hrvatsku praizvedbu. Mladi požeški glazbenici - skladatelji Anton Ećimović, Tin Tonković i Josip Prajz ponudit će tako posjetiteljima neke svoje nove glazbene tvorevine, svoje ideje, svoju jedinstvenost i neponovljivost, te će na svojevrstan kreativan način ovi mladi glazbenici, osim pjevanjem i sviranjem pokušati dati svoj doprinos sveukupnoj glazbenoj kulturi, pokušati kreativnošću ići u korak s vremenom, stvarati nova glazbena djela i novu zborsku literaturu čime ovaj koncert predstavlja kulturnu važnost za naš kraj. Druga smjernica jest izbor gudačkog orkestra kao ovogodišnjih gostiju na petrovskom koncertu sačinjenog od glazbenika iz Osijeka i Zagreba koji će se doslovno naći na pola puta baš u Kaptolu i zasvirati neke od najpoznatijih klasičnih skladbi napisanih za gudače: Pachelbelov Kanon in D te Barberov Adagio za gudače. Uz to pratit će zbor i u izvedbi drugih skladbi Mozarta, Liszta, Klobučara, Vidakovića. 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?