Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održana vježba operativnih snaga zaštite i spašavanja na požeškim Gradskim bazenima

Uz Grad Požegu, u vježbi su sudjelovali ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i DVD Požega, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega, Zavod za hitnu medicinu te radio Vallis Aurea kao sredstvo javnog priopćavanja

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 221

U organizaciji Grada Požege danas je na požeškim bazenima izvedena vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite. Riječ je o vježbi provedenoj sukladno članku 2. stavak 4. Pravilnika o vrstama i načinu provođenja vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite i Odluke gradonačelnika Grada Požege o vrstama i načinu provođenja vježbi operativnih snaga sustava civilne zaštite Grad Požega.

Tema vježbe pod nazivom „Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.“ bila je uvježbavanje operativnih snaga zaštite i spašavanja za djelovanje u situaciji nekontroliranog ispuštanja tehničkog plina (klor) na gradskom bazenu. Uz Grad Požegu, u vježbi su sudjelovali ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege i DVD Požega, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega, Zavod za hitnu medicinu te radio Vallis Aurea kao sredstvo javnog priopćavanja.

- Grad Požega organizator je vježbe koja se danas odvila na požeškim Gradskim bazenima. Znamo da ovdje imamo opasne tvari koje u najgorem slučaju mogu rezultirati ozbiljnim posljedicama. U vježbi su sudjelovale operativne snage zaštite i spašavanja - ravnateljstvo CZ, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega i Zavod za hitnu medicinu. Iznimno su zadovoljni brzinom, aktivnošću i svim djelovanjima koje su naše snage prezentirale. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Vježba je provedena s ciljem postizanje novih sposobnosti te poticanje izgradnje integriranog sustava zapovijedanja u akcijama zaštite i spašavanja, provjere procedura i planova postupanja, koordinacije pojedinih sudionika zaštite i spašavanja, uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih, prvenstveno gotovih snaga zaštite i spašavanja, provjere samodostatnosti glede logistike u specifičnim uvjetima, specijalističke opreme gotovih operativnih snaga i provjere osposobljenosti za rukovanjem specijalističkom opremom te podizanje razine informiranosti stanovništva o aktivnostima subjekata zaštite i spašavanja.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?