Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Otvorena umjetna stijena za školu penjanja

U dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi otvorena jedna od najvećih umjetnih stijena u Hrvatskoj za sportsko penjanje visoka čak 13 metara

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 546

Danas je u dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti otvorena umjetna stijena za sportsko penjanje. Zanimljivo je istaknuti kako je stijena visoka čak 13 metara i jedna je od najvećih umjetnih stijena u Hrvatskoj. Projekt je to Katoličke gimnazije s pravom javnosti pod nazivom 'Šport uključi, probleme isključi' koji je besplatna škola sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

„Sportsko penjanje najbrže je rastući sport u Hrvatskoj i novi olimpijski sport“ naglasio je voditelj projekta Bruno Budimir te dodao kako je riječ o sportu koji je sjajan za djecu i mlade jer razvija motoriku, koordinaciju pokreta, donošenje odluka, a sjajan je i za fleksibilnost, snagu i izdržljivost.

 „Grad Požega je uz već postojeću bogatu ponudu sportova sada bogatija i za ovu umjetnu stijenu na kojoj će se održavati škola penjanja i koja će nam jednog dana možda donijeti nove vrhunske sportaše“  rekao je gradonačelnik Puljašić te poželio sreću Katoličkoj gimnaziji u provedbi projekta te svim budućim polaznicima na projektu.

„Nekada smo se penjali po drveću i tako razvijali motoriku, a za nove generacije moramo graditi umjetne stijene jer su okruženi više betonom nego prirodom“  zaključio je zamjenik župana, gospodin Vedran Neferović.

U okviru projekta 'Šport uključi, probleme isključi' osim sportskog penjanja, provodi se i škola nogometa, gimnastike, atletike, a od idućeg tjedna krenut će i škola plivanja, a sve informacije o prijavi na besplatnu školu sporta možete pronaći na web stranici: www.sport-ukljuci.hr

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?