Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Veleposlanik Ilan Mor pozvao gradonačelnika Puljašića da posjeti Izrael

Veleposlanik Ilan Mor pozvao gradonačelnika Puljašića da posjeti Izrael

Povijest Požege, posebno krajem 19. i početkom 20. stoljeća, vezana je za židovske obitelji koje su svojim tadašnjim tradicionalnim obrtima i zanimanjima znatno unaprijedile razinu kvalitete života u Požegi

Autor: RVA
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 441

Veleposlanik Države Izrael Ilan Mor obilazi danas Požegu gdje se susreo i s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem. Povijest Požege, posebno krajem 19. i početkom 20. stoljeća, vezana je za židovske obitelji koje su svojim tadašnjim tradicionalnim obrtima i zanimanjima znatno unaprijedile razinu kvalitete života u Požegi. S obzirom na to da je u Gradskom muzeju Požega još uvijek postavljena izložba „Korak ispred vremena – Atelier Wollner“, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i veleposlanik Mor obišli su izložbu. Atelier Wollner osnovala je fotografkinja židovkinja Cecilija Wollner i bio je prvi fotografski atelier u našem gradu.

00:41 Darko Puljašić

Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Požegu, u kojoj je po prvi puta otkako je u siječnju ove godine preuzeo dužnost veleposlanika u Hrvatskoj. Zahvalio je gradonačelniku Puljašiću u ime židovske zajednice na tome što je Grad učinio za očuvanje i obnovu Židovskog groblja. „To je dobar znak da građani ovog grada ne zaboravljaju svoje korijene, jer su Židovi bili važan dio požeške zajednice“, rekao je veleposlanik Mor te pozvao gradonačelnika da s delegacijom posjeti Izrael, jer postoje brojne prilike za uspostavu odnosa i ekonomske suradnje Požege sa sličnim gradovima u Izraelu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?