Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Županijski SDP prokomentirao rezultate izbora za EU parlament

Županijski SDP prokomentirao rezultate izbora za EU parlament

Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik županijske organizacije SDP-a Mitar Obradović iznio je viđenje stranke o rezultatima izbora za EU parlament u Požeško-slavonskoj županiji.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 268

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana prijepodne u prostorijama SDP-a, predsjednik županijske organizacije, Mitar Obradović, iznio je viđenje stranke o rezultatima izbora za EU parlament u Požeško-slavonskoj županiji.

Istaknuo je kako je SDP na izborima za EU parlament na području naše županije dobio 3.000 glasova, odnosno 14,68 %, a na području grada Požege  1.400 glasova ili 18,37%.

„Navedenim rezultatima  mi smo u SDP-u  zadovoljni   budući je prošla godina bila vrlo dinamična za našu cjelokupnu stranku, a naročito u našoj Županiji,  zbog čega su nam mnogi prognozirali daleko lošiji rezultat.  Kada se uspoređuju rezultati iz prijašnjih izbora za EU parlament vidimo  da nemamo  veliku oscilaciju,  ako se uzmu  u obzir činjenice da na prošlim izborima SDP nije samostalno nastupio, da je smanjen broj stanovnika u našoj Županiji  i da   je po prvi puta  SDSS nastupila samostalno na izborima za EU parlament, te da je ostvarila  pozitivan rezultat u sredinama u kojima je SDP tradicionalno ostvarivao dobre rezultate.“

Obradović navodi i kako se iz broja birača koji su pristupili glasovanju u našoj Županiji može uočiti da 66,95 % , odnosno 42.939 birača nije ostvarilo svoje biračko pravo.

Nadalje smatra kako se, u pravilu, ovdje radi o onim biračima koji nisu zadovoljni sa postojećim stanjem u društvu te ne izlaze na izbore. Nadaju se da će svojim aktivnim radom uspjeti motivirati te birače  da pristupe izborima,  jer jedino na taj način građani mogu pokazati svoj stav o trenutnim  stranačkim, rođačkim i ostalim klijentelističkim  načinima  upravljanja  i trošenju novaca svih građana.  Smatra kako se zbog takvih kriterija i postupaka  naša županija  nalazi na začelju ljestvice uspješnosti u RH.

„Ovim putem pozivam naše građane da više  ne dozvole  da  stranke u našoj Županiji  pobjeđuju sa 36,07% glasova a  uz potporu  samo  11,49% glasova ukupnih birača,  kao što je to bilo na ovim izborima,   već da izađu na izbore i na taj način doprinesu kvalitetnijoj vlasti i kvalitetnijem življenju u našoj Županiji.“

Zahvaljuje svima koji su ostali u SDP-u Požeško-slavonske županije unatoč pritiscima koje su imali tijekom prošle godine te svima koji su im se pridružili tijekom proteklih godinu dana. Posebno se zahvaljuje i svim vjernim biračima SDP-a koji su i na ovim izborima dali svoj glas upravo njima izrazivši tako želju za ravnopravnijom i pravednijom  Hrvatskom.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?