Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] 12. Konjogojska izložba Zlatne grive Zlatne doline i 16. Revijalna utakmica u vožnji zaprega

[FOTO] 12. Konjogojska izložba Zlatne grive Zlatne doline i 16. Revijalna utakmica u vožnji zaprega

U organizaciji Konjogojske udruge Vallis Aurea Požega održano je natjecanje "Zlatne grive Zlatne doline" Mihaljevci 2019. godine

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 556

U organizaciji Konjogojske udruge Vallis Aurea Požega održano je natjecanje "Zlatne grive Zlatne doline" Mihaljevci 2019. godine, te 12. Konjogojska izložba i 16. Revijalna utakmica u vožnji zaprega. Ovogodišnja manifestacija okupila je brojne domaće uzgajivače, kao i goste iz Virovitice, Čađavice i Vrbovca.

Šampionsko grlo ovogodišnje izložbe je rasplodna kobila Šara sa ženskim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Dalibora Maroševića iz Prekopakre. U kolekciji starijih pastuha hladnokrvnjaka prvo mjesto osvojio je pastuh Aron uzgajivača i vlasnika Damira Pavkovića iz Trenkova, drugo mjesto osvojio je Sokol uzgajivača Josipa Tučkorića, vlasnika Branka Milosavljevića iz Sulkovaca, a treće Pluton uzgajivača Antuna Barca iz Brodskog Stupnika, vlasnika Maria Kube iz Jakšića.

U kolekciji kobila prvo mjesto osvojila je Zlatica uzgajivača Nenada Oreškovića iz Mihaljevaca, vlasnika Vinogradarstva i podrumarstva “Krauthaker” iz Kutjeva, drugo mjesto osvojila je Zora uzgajivača Zvonka Domazetovića iz Adžamovaca, vlasnika Branka Milosavljevića iz Sulkovaca, a treće Mica uzgajivača i vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca.

U kolekciji kobila sa ždrebadi prvo je mjesto osvojila Cvijeta sa ženskim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Dalibora Maroševića iz Prekopakre, drugo mjesto osvojila je Zamba s muškim ždrebetom uzgajivača Mate Terzića iz Velike, vlasnika Maria Kube iz Jakšića, a treće Brena s muškim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Josipa Sabljaka iz Šumetlice.

U kolekciji omica prvo mjesto osvojila je Vranka uzgajivača Josipa Vukovića iz Levinovca, vlasnika Josipa Lovrenčića iz Nove Bukovice. Drugo mjesto osvojila je crna uzgajivača i vlasnika Igora Del Vechia iz Požege, a treće Luna uzgajivača Josipa Vukovića i vlasnika Dalibora Maroševića iz Prekopakre koji je ujedno i vlasnik šampionskog grla ovogodišnje izložbe, rasplodne kobile Šare. I ove godine održane su atraktivne vožnje preciznosti te brzine sa zapregama, a program manifestacije obogatili su članovi HKDU “Slavonija” iz Jakšića.

Konjogojstvena udruga osnovana je 1995. godine, a okuplja 31 člana koji u svom vlasništvu imaju 90 konja. Udruga tijekom godine sudjeluje u nizu manifestacija na području županije, dok se rad udruge zasniva na promicanju kulture rada s konjima, uzgoju konja, poticanju mladih članova da se uključe u njihov rad, te očuvanju kulturne i tradicijske baštine požeškog kraja.

Izložba je održana pod pokroviteljstvom Grada Požege. Gradonačelnik Darko Puljašić je na otvorenju izložbe poželio svim sudionicima dobrodošlicu i uspjeh u uzgoju konja.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?