Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Održan “Koncert ispred katedrale”

Sinoć je održan drugi Koncert ispred katedrale – nažalost, samo po nazivu jer vremenske prilike nisu dopustile izlazak programa na Trg sv. Terezije. Ipak, Koncertna dvorana Glazbene škole Požega bila je popunjena, a brojna publika uživala je u gotovo dvosatnom programu.

Autor: RVA/Bernarda Mautner
Fotografija: RVA/Bernarda Mautner
Datum:
Broj pregleda: 388

Sinoć je održan drugi Koncert ispred katedrale – nažalost, samo po nazivu jer vremenske prilike nisu dopustile izlazak programa na Trg sv. Terezije. Ipak, Koncertna dvorana Glazbene škole Požega bila je popunjena, a brojna publika uživala je u gotovo dvosatnom programu.

Koncert je u 20 sati svečano otvorio ravnatelj škole, Alen Kovačević, spominjući brojne uspjehe učenika i nastavnika ostvarene u protekloj školskoj godini. Premda je sam rekao kako nikoga od brojnih nagrađenih učenika ne želi posebno isticati, imao je potrebu spomenuti tri najuspješnija maturanta: Gabrijelu Mijatović, Dominika Miloševića i Maju Mustapić koji su svojom marljivošću i talentom na najbolji način predstavljali svoju školu i grad na mnogim natjecanjima.

Ponosan na Glazbenu školu Požega i njene uspjehe, župan Alojz Tomašević čestitao je ravnatelju i nastavnicima koji ljubav prema tamburaškoj glazbi prenose na svoje učenike održavajući tako našu kulturu i tradiciju u Hrvatskoj i šireći ju svijetom. Zahvaljujući vrhunskim rezultatima naša škola dobila je pomoć Županije pri uređenju Koncertne dvorane:

„Naša Glazbena škola je postala najveća škola u županiji po broju učenika i po broju nagrada koje osvojite te mi je velika čast da sam kao župan u mogućnosti pomoći da uredimo ovu koncertnu dvoranu kupnjom koncertnog klavira, uz pomoć svih općina i gradova županije, te da iduće godine proslavimo 50 godina Glazbene škole, a isto tako i 810 godina Požeško-slavonske županije“, izjavio je Tomašević.

Nakon uvodnih govora, učenici i nastavnici predstavili su se u 14 točaka (koje možete pronaći OVDJE), a sudeći prema ovacijama kojima je publika popratila svaku točku, program je bio sjajan.

Premda koncert nije mogao biti održan ispred katedrale, bio je više nego uspješan. Čestitamo našim učenicima i nastavnicima i nadamo se boljim vremenskim uvjetima dogodine!

Kako je bilo – pogledajte u galeriji!

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?