Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vinarija Galić najbolje arhitektonsko umjetničko djelo u 2018. godini

Vinarija Galić najbolje arhitektonsko umjetničko djelo u 2018. godini

Iako su to mnogi i prije naglašavali, ovim priznanjem Vinarija Galić postala je arhitektonsko umjetničko djelo i to najbolje ostvarenje u Republici Hrvatskoj u 2018. godini

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2271

Najveće državno priznanje osvojio je arhitektonski studio Dva arhitekta, koji su projektirali impozantno zdanje Vinarije Galić u Kutjevu, otvorene u studenom prošle godine.

Naime, nagradu „Vladimir Nazor“, najvišu državnu nagradu na području kulture i umjetnosti  dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja. 

Odbor nagrade „Vladimir Nazor“ pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu u šest umjetničkih područja: glazba, kazališna umjetnost, književnost, likovne i primijenjene umjetnosti, filmska umjetnost te arhitektura i urbanizam.

Godišnju nagradu upravo u ovoj potonjoj kategoriji za arhitekturu i urbanizam dobili su Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz arhitektonskog studija Dva arhitekta, kojima će nagrada biti svečano dodijeljena u utorak, 18. lipnja 2019. godine, u Hrvatskom državnom arhivu.

Iako su to mnogi i prije naglašavali, ovim priznanjem Vinarija Galić postala je arhitektonsko umjetničko djelo i to najbolje ostvarenje u Republici Hrvatskoj u 2018. godini.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?